44-åringen trekker anken: - En enorm lettelse

44-åringen (innfelt) har trukket anken etter at han ble dømt til 15 års forvaring.

44-åringen (innfelt) har trukket anken etter at han ble dømt til 15 års forvaring. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I neste uke skulle den overgrepsdømte forretningsmannen få prøve saken sin på nytt i lagmannsretten. Nå har han trukket anken, og dommen på 15 års forvaring blir stående.

DEL

I fjor høst ble han funnet skyldig i seksuell misbruk av åtte jenter i forbindelse med overnattingsbesøk hos ham i helger.

Både 44-åringen og forsvareren mente at straffen var for streng, men nå er anken trukket.

– De fornærmede og pårørende er svært lettet over at saken nå ser ut til å ha fått en avslutning, og at de slipper å møte i lagmannsretten, sier bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs til BA.

– Nå kan de konsentrere seg om å legge dette bak seg og se fremover. Det som har skjedd har vært en enorm belastning for alle involverte, legger Mjøs til.

Påsto 20 års forvaring

44-åringens forsvarer, advokat Fredrik Verling bekrefter overfor BA at anken er trukket og at den planlagte ankesaken i neste uke dermed blir hevet. Advokaten ønsker imidlertid ikke å kommentere bakgrunnen for at klienten nå har godtatt dommen.

Aktors påstand var 20 års forvaring da saken ble avsluttet i tingretten 25. oktober i fjor.

«Kynisk og hensynsløst», sa aktor om overgrepene.

Fotograferte overgrepene

Mannen fotograferte jentene og forgrep seg på dem mens de sov under overnattingsbesøk hos ham i helger. Flere av ofrene ble utsatt for voldtekter – en av dem 25–30 ganger. Det yngste barnet var nede i femårsalderen.

44-åringen erkjente straffskyld. Overgrepene skjedde i helger når mannens daværende kone var bortreist på jobb. Han sier at barna hans selv ba om å få overnattingsgjester, men han utelukker ikke at han selv tok initiativet.

Jeg er lei meg for hva de har måttet gå igjennom, også for problemer de kan få i fremtiden, sa 44-åringen, som innrømmer å ha en pedofil legning.

Bistandsadvokaten ønsker ikke å spekulere hva som er årsaken til at mannen har trukket anken.

Det er likevel ikke utenkelig at han hadde risikert en enda strengere straff ettersom påtalemyndigheten gikk inn for 20 års forvaring.

Ny høyesterettsdom

Nylig avsa Høyesterett en dom på 17 års forvaring for en 35-åring som var dømt for gjentatte seksuelle overgrep mot tre små barn.

Han fikk 15 års forvaring i tingretten, men i motsetning til forretningsmannen var han også tidligere straffedømt.

I tillegg til forretningsmannen har også en 66 år gammel mann fra Austevoll trukket anken sin til lagmannsretten. Han ble i desember i fjor dømt til åtte års fengsel for en rekke overgrep mot barn i Norge og på Filippinene via internett.

Han ble funnet skyldig i å ha bestilt nettstrømming av overgrep mot 20 filippinske barn. Til sammen 62 barn var fornærmet.

Han erkjente delvis skyld, men anket dommen. Nå har også han trukket anken, får BA bekreftet.

Artikkeltags