Politiadvokat Linn Revheim bekrefter overfor BA at en fjerde siktet, en 51 år gammel mann,  fredag ble fengslet for fire uker.

– Han ble pågrepet onsdag, sier Revheim til BA.

Politiet har funnet stjålne gjenstander hjemme hos ham, og han er siktet for heleri.

Han har erkjent straffskyld for heleri, men har forklart at han fant gjenstandene i en pose ved Strax-huset i Bergen, går det frem av fengslingskjennelsen.

100 skatter borte

Cirka hundre av de 400 museumsskattene er fortsatt på avveie etter innbruddet, og frykten nå er at gjenstander kan ha havnet i hendene på flere kriminelle rusmisbrukere.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvor vi leter, men det er absolutt viktig for oss å få tak i alle gjenstandene, sier Revheim til BA.

Torsdag ble to menn på 41 og 47 år varetektsfengslet for fire uker, siktet for grovt tyveri samt grovt heleri av vikingskattene.

Politiets gjennombrudd kom tidligere i oktober da en 49 år gammel mann meldte seg for politivakten og sa at han hadde vært med på tyveriet.

– Angret veldig

– Han angret veldig på det. Han var ikke i stand til å bli avhørt, og ble overtatt av helsevesenet. Han får fremdeles behandling, opplyste politiadvokat Linn Revheim på en pressekonferanse torsdag kveld etter at BA omtalte pågripelsene tidligere på dagen.

Alle de fire som nå er siktet, er kjent for politiet fra før for - flere av dem er dømt for rus og vinningskriminalitet og brudd på veitrafikkloven, men ikke for tyverier av kunst eller kulturhistoriske skatter.

Politiet tror ikke at innbruddet var et bestillingsverk, men mener det fremstår som mer tilfeldig og lite planlagt.