Politiet løslater to menn etter dødsulykke

Her ble den omkomne mannen funnet natt til onsdag.

Her ble den omkomne mannen funnet natt til onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet gjorde plutselig kuvending og løslot fredag ettermiddag de to mennene i begynnelsen av 20-årene som ble pågrepet i forbindelse med dødsulykken i Stordalen natt til 16. mai.

DEL

De to kameratene ble fremstilt for fengsling i Bergen tingrett fredag formiddag. Men før dommeren hadde skrevet ferdig kjennelsen, besluttet politiet prompte å løslate dem.

Etter det BA får opplyst skal det dreie seg om om nye mobildataopplysninger om hvor de siktede befant seg denne natten, og som styrker deres forklaringer.

– Mistanken mot de to er vesentlig svekket, bekrefter politiadvokat Kjetil Tomren overfor BA.

Funnet død i grøften

Politiets teori var at bilen de satt i kjørte på syklisten og at de forlot ham i hjelpeløs tilstand, for så flere timer senere å melde fra om hendelsen, angivelig som tilfeldig forbipasserende.

Politiet fikk melding ved 01-tiden om natten om at en mann med sykkel ble funnet langs veien i Stordalen i Masfjorden.

Lensmann Vangberg opplyste at sykkelen ble funnet i veien, og den omkomne, som er en mann i 40-årene, ble funnet død i grøften.

– Han ble funnet av en forbipasserende bilist, og var trolig på vei ned fra Stordalen, opplyste Vangberg.

Politiet har siktet de to for «hensettelse eller å forlate en person i hjelpeløs tilstand».

Siktelsen ble tatt ut på grunnlag av forklaringene fra de siktede, vitneforklaringer og tekniske funn.

Politiadvokat Kjetil Tomren løslot de to mennene midt under fengslingsmøtet etter at han fikk nye opplysninger. Her i samtale med forsvarer Steinar M.  Andersen.

Politiadvokat Kjetil Tomren løslot de to mennene midt under fengslingsmøtet etter at han fikk nye opplysninger. Her i samtale med forsvarer Steinar M. Andersen. Foto:

Mistanken svekket

Strafferammen er inntil tre års fengsel.

Politiet fortsetter å etterforske saken for å avklare hendelsesforløpet for ulykken, både med hensyn til at noen kan klandres for ulykken og at ulykken har naturlige årsaker.

– Det er på det nåværende tidspunkt ikke andre mistenkte i saken, opplyser Tomren.

De som er siktet vil beholde denne statusen, til tross for den svekkede mistanken, til saken er ferdig etterforsket, opplyser politiadvokaten.

Begge mennene er svært fornøyd med at politiet trakk fengslingsbegjæringen.

– Min klient er glad og lettet, sier forsvarer Steinar M. Andersen som forsvarer den ene av mennene, som nå kan feire pinsen i frihet.

Artikkeltags