– Voldtatt på vei hjem

Her i denne gangtunnelen på Nygårdshøyden ble «Stine» (21) utsatt for en voldtekt. Hun vil nå advare andre jenter mot å være naive. – Jeg trodde aldri det skulle skje meg, men det kan              skje hvem som helst. Ta forholdsregler og gå sammen hjem, er hennes råd. Mannen på bildet er en tilfeldig forbipasserende, og har ingenting med denne saken å gjøre.

Her i denne gangtunnelen på Nygårdshøyden ble «Stine» (21) utsatt for en voldtekt. Hun vil nå advare andre jenter mot å være naive. – Jeg trodde aldri det skulle skje meg, men det kan skje hvem som helst. Ta forholdsregler og gå sammen hjem, er hennes råd. Mannen på bildet er en tilfeldig forbipasserende, og har ingenting med denne saken å gjøre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Du kan aldri være trygg. Jeg trodde aldri det skulle skje meg, men så skjedde det likevel. Han voldtok meg, sier 21-åringen.

DEL

16. juli 2015. Det var sommer. «Stine» (21) var ute på byen med gode venner. Det var varmt. «Stine» husker hva hun hadde på seg. Miniskjørt. Sort strømpebukse. Høye hæler. Jakke og topp.

Hun skulle hjem til kollektivet på Møhlenpris etter at utestedene stengte. Utenfor Deli de Luca i Torggaten møtte hun en mann (35).

– Jeg var ganske full, men jeg husker at han spurte om å få følge meg hjem. Han sa at det var altfor skummelt for meg å gå den veien alene, forteller «Stine».

Fikk panikk

Mannen skal ha snakket dårlig engelsk. «Stine» sa ja, og tenkte at det kunne være greit å slå følge deler av veien.

– Han fremsto som helt normal. Vi gikk og snakket sammen – om hvor jeg hadde vært, og hvem jeg hadde vært ute sammen med, forteller 21-åringen.

LES OGSÅ:Mann (35) tiltalt for voldtekt

Klokken passerte 0400. Det var tidlig torsdag morgen, og få andre mennesker ute på den tiden. Ved gangtunnelene ved Haakon Sheteligs plass skal han ha begynt å gjøre tilnærmelser. «Stine» avviste ham, men ble ikke hørt.

Hun har gått flere selvforsvarskurs, men forteller at hun glemte alt.

– Jeg klarte ikke å komme meg ut av grepet hans, men fikk panikk og frøs til. Han sa «Its ok, baby» sikkert hundre ganger, sier hun.

Følte seg hjelpeløs

Detaljene om voldtekten orker hun ikke fortelle om. I ettertid har hun tenkt at han ventet til de var akkurat der – i gangtunnelen. Lyset i tunnelen virket ikke. Det var mørkt.

LES OGSÅ:Politiet ønsker tips etter voldtekt i Bergen

– Jeg følte meg helt hjelpeløs, og et lite øyeblikk tror jeg at jeg ga helt opp. Det var nytteløst å rope. Det var ingen andre der, forteller hun.

Dyttet ham vekk

Til slutt klarte «Stine» å dytte mannen slik at han mistet balansen.

– Så løp jeg. Jeg løp og løp, uten å se meg tilbake, sier hun.

Gjerningsmannen var som sunket i jorden. Politiet gjorde omfattende undersøkelser, og klarte å sikre mannens DNA. En rumensk mann (35) ble etterlyst over hele landet.

26. juli ble mannen pågrepet i Oslo.Han er nå tiltalt for voldtekt.

– Ikke vær naiv

Det er gått ti måneder siden hendelsen. «Stine» har fått oppfølging fra livskrisehjelpen og klarer seg fint. Men hun går ikke hjem alene lenger. Hun er blitt mer forsiktig med å snakke med fremmede og i møte med nye mennesker.

– Det som skjedde meg, kunne skjedd hvem som helst. Jeg kan ikke få sagt mange nok ganger hvor viktig det er å ikke være naiv. Ikke tenk at det ikke kan skje deg, for det kan det.

Hun er tydelig på at hun ikke lar voldtekten knekke henne.

– Han skal ikke få vinne. For meg er han ingenting, sier hun.

«Stine» nekter å la være å pynte seg når hun går ut.

– Menn må skjønne at jenter kan få kle seg som de, uten at de skal bli utsatt for noe sånt. Et nei betyr ikke ja. Det betyr nei, uansett om jenter flørter eller viser kløft, sier hun.

Møtes i retten

Mandag 9. mai skulle saken etter planen opp for retten. På grunn av sykdom er saken utsatt inntil videre.

– Jeg liker ikke å tenke på den natten, selv om jeg noen ganger drømmer om det som skjedde. Jeg gleder meg til å bli ferdig, så jeg slipper å tenke mer på saken, sier hun.

Siktedes forsvarer, advokat Amir Mirmotahari, opplyser at 35-åringen ikke erkjenner straffskyld. Han viser til at mannen har gitt en detaljert forklaring til politiet.

– Han erkjenner at det har vært seksuell kontakt mellom de to, men benekter at det er snakk om voldtekt, sier forsvareren til BA.

Artikkeltags