– Voldtok og stumpet sigarett på offerets bryst

Etter den anmeldte voldtekten dro 22-åringen til Torgallmenningen og tappet kvinnens bankkonto i flere minibanker februar i år.

Etter den anmeldte voldtekten dro 22-åringen til Torgallmenningen og tappet kvinnens bankkonto i flere minibanker februar i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Grov og krenkende», mener påtalemyndigheten. En 22 år gammel mann møter mandag i Bergen tingrett, tiltalt for voldtekt, ran og trusler.

DEL

22-åringen møtte en kvinne i 20-årene på et utested i Bergen natt til 12. februar i fjor. Sammen tok de taxi hjem til kvinnen.

Natten endte i et mareritt for den unge kvinnen.

I halvannen time skal han ha voldtatt henne, tatt kvelertak på henne og bundet henne fast med en skolisse.

«Han tente deretter en sigarett og røyket opp mot ansiktet hennes, før han stumpet sigaretten mot brystet hennes og forlot leiligheten», heter det i tiltalebeslutningen.

– En uvanlig hensynsløs og brutal voldtekt, sier statsadvokat Jan- Inge Wensell Raanes.

22-åringen erkjente seg ikke skyldig i voldtekten, men erkjente delvis skyldig i ran da straffesaken not ham begynte i Bergen tingrett mandag.

Mannen er også tiltalt for grove trusler mot ansatte i Bergen fengsel etter at han ble arrestert i fjor.

– Offeret svært preget

Ifølge tiltalen skal mannen ha tilranet seg offerets bannkort og truet henne til å oppgi koden.

«Hvis du ringer politiet er du faen meg død», var det siste han uttalte før han tok ut 10.500 kroner fra kontoen hennes i en minibank i Bergen sentrum.

Han ble pågrepet dagen etter hendelsen.

– Hun er naturligvis svært preget av denne grove krenkelsen. Ellers kan jeg si at dette er en svært brutal og skremmende voldtekt, som skjedde i en kvinnes eget hjem. Hun ble forlatt bundet på både hender og rundt munnen, sa kvinnens bistandsadvokat Ellen Eikeset Mjøs til BA da 22-åringen ble fengslet i februar.

22-åringen hadde nylig blitt løslatt fra fengselet og hadde dommer på vold, ran og trusler på samvittigheten.

Mannen har ifølge tiltalten bostedsadresse i Bergen, men han er opprinnelig fra et nordafrikansk land og har også bodd på Østlandet.

Hevder det var frivillig sex

I politiavhør bekreftet han at han hadde hatt seksuell omgang med kvinnen, men hevder at det var frivillig og at kvinnen selv ba ham binde henne.

22-åringens forsvarer ba retten følge nøye med på bevisene, vitneforklaringer og resultater av de tekniske undersøkelsene som legges frem for retten de neste fire dagene.

– Etter min oppfatning støtter ikke disse oppunder at det har forekommet en voldtekt, men et frivillig samleie, hevdet forsvarsadvokat Linda Ellefsen Eide i en replikk til aktors innledningsforedrag.

Tiltalte har også innrømmet at han tok med seg kvinnens bankkort da han gikk, og at han tok ut 1500 kroner syv ganger etterpå.

I tiltalebeslutningen varsler statsadvokaten at det er aktuelt å be om forvaring i saken mot 22-åringen.

Artikkeltags