Gå til sidens hovedinnhold

Mann (71) dømt for gjentatte overgrep mot barn

Artikkelen er over 5 år gammel

Den yngste jenten var syv år da overgrepene startet. Jenten sliter med store psykiske vasker, og har droppet ut av skolen.

En 71 år gammel mann ble i april dømt til fire års fengsel i Nordhordland tingrett. Nylig var ankesaken oppe i Gulating lagmannsrett. Mannen ble funnet skyldig, og straffen på fire års fengsel ble stående.

Foregrep seg på barnebarnet

Mannen er i familie med begge jentene. En av dem er hans barnebarn.

Overgrepene fant sted i en periode fra 2007 til 2010 på hans hytte i en av Bergens omegnskommuner, samt i et sommerhus i utlandet.

En av jentene fortalte retten om nesten daglige overgrep på hytten som fungerte som et feriehus for henne og foreldrene. Overgrepene skjedde da de andre i familien var på fjellturer.

«Det er talte om gjentatt grove overgrep mot et lite barn gjennom flere år fra hun var syv år frem til hun ble ti», skriver Gulating lagmannsrett.

Han skal også ha forgrepet seg på barnebarnet i sin egen trailer. Hun forklarte retten at hun klarte å komme seg unna, og at hun var redd under resten av kjøreturen.

Store psykiske skader

71-åringen skal ha fortalt jentene at de ikke måtte fortelle dette til noen.

Mannen erklærte seg ikke skyldig i retten.

Den yngste jente er sterk preget av overgrepene, og er ute av stand til å gå på skole.

«Hun er blitt påført massive alvorlige psykiske skadevirkninger og har posttraumatisk stresslidelse som preger henne sterkt», står det i dommen.

Begge foreldrene har vært helt, eller delvis sykemeldt som følge av overgrepene mot datteren.

Også den andre jenten sliter med sinne og depresjon.

Mannen ble dømt til å betale til sammen 300.000 kroner til de to jentene.