Kvinne (31) tiltalt for mordbrannforsøk

Artikkelen er over 2 år gammel

To år etter at to påsatte branner i Meland skapte frykt, er en kvinne tiltalt etter den såkalte mordbrannparagrafen.

DEL

Strafferammen er fengsel fra to til inntil 21 års fengsel.

– Hun benekter enhver befatning med brannene, sier forsvarer Amund Bjørnsen til BA.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at det var kvinnen som tente på, og tiltalen er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten.

Det var natt til søndag 6. september i 2015 at to bolighus i Galtnesvegen og i Mjåtveitflaten i Meland kommune nord for Bergen ble påtent.

I det ene huset lå fem personer og sov da det begynte å brenne ved 0030-tiden om natten.

Bosspann og barnevogn

Ifølge tiltalen skal kvinnen ha tent på et bosspann som sto inntil husveggen, slik at det oppsto brann i kledningen på huset.

– De fem kunne lett ha omkommet dersom brannen ikke var blitt oppdaget og slukket, sier statsadvokat Benedicte Hordnes til BA.

Samme natt skal kvinnen også ha tent på en barnevogn som sto utenfor inngangspartiet i et hus ved Mjåtveitflaten, slik at det oppsto brann i kledningen på huset. Også der lå fem personer og sov.

Kvinnen er også tiltalt for skadeverk på to biler og for å ha tent på et klesstativ.

Politiet etterforsket saken en stund og avhørte til sammen 50 personer i nabolaget før de valgte å sikte kvinnen for brannen senere på høsten.

Beklager lang etterforskning

Hun har lokal tilhørighet i Nordhordland, men har hele tiden nektet skyld. Hun ble løslatt etter avhør fordi politiet ikke mente det var fare for gjentakelse.

To år etter brannene har nå statsadvokaten sendt saken til Bergen tingrett, men det er uvisst når den kommer opp for retten.

– Det er beklagelig at det har tatt så lang tid, sier Hordnes, som nylig tok ut tiltalen mot kvinnen.

Artikkeltags