VG: Nokas-raner siktet for innførsel av 130 kilo hasj

Advokat Sigurd Klomsæt er forsvarer for Nokas-raneren som nå er siktet for grov narkotikainnførsel.

Advokat Sigurd Klomsæt er forsvarer for Nokas-raneren som nå er siktet for grov narkotikainnførsel. Foto:

En av mennene bak Nokas-ranet i 2004 er pågrepet i en grov narkotikasak. Mannen ble pågrepet i en båt i Arendal med rundt 130 kilo hasj om bord, ifølge VG.

DEL

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett i Arendal fredag klokken 9, skriver avisen.

Ifølge VG ble mannen pågrepet i en båt i Arendal på vei fra Hirtshals i Danmark. Om bord i båten var det rundt 130 kilo hasj.

– Han er ennå ikke avhørt, så han har heller ikke tatt stilling til siktelsen, sa mannens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, til TV 2 fredag morgen.

Han samtykket til fengsling i fredagens fengslingsmøte. To andre personer er også siktet i saken. Alle tre ble pågrepet natt til fredag.

Den siktede mannen ble dømt til en lengre fengselsstraff for å ha deltatt i Nokas-ranet, og ifølge TV 2 er han i den senere tid blitt dømt til flere års fengsel for narkotikakriminalitet.

Tellesentralen Nokas i Stavanger sentrum ble ranet 5. april 2004. Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner – noe som gjør det til norgeshistoriens største ran.

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble drept under ranet. 15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet. David Toska, som av retten ble utpekt som hjernen bak ranet, ble dømt til 18 års fengsel.

Artikkeltags