Rapperen har ingen planer om å melde seg for politiet nå

Rapperen som kaller seg Slim Kamel skulle settes i varetekt da han rømte fra politihuset i sommer. Han vil ikke vise ansiktet sitt i BA, og forteller at han i ettertid angrer på at han stilte opp i Natt&Dag.

Rapperen som kaller seg Slim Kamel skulle settes i varetekt da han rømte fra politihuset i sommer. Han vil ikke vise ansiktet sitt i BA, og forteller at han i ettertid angrer på at han stilte opp i Natt&Dag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I snart to måneder har Slim Kamel vært på rømmen. Rapperen har produsert musikk som aldri før.

DEL

BA møter rapperen som kaller seg Slim Kamel (22) i en leilighet et sted i Bergen. Han har vært på rømmen i snart to måneder, og har ingen planer om å melde seg for politiet med det første.

– En god rev sniker seg godt, er det ikke det de sier, spøker artisten.

BA omtalte saken lørdag.

Ville ferdigstille musikk

Politiet omtaler rømmingen som svært uheldig. 22-åringen er etterlyst, og politiet leter aktivt etter ham.

14. august i år satt 22-åringen i avhør i forbindelse med at politiet ville varetektsfengsle ham for to nye forhold. Artisten har rukket å skaffe seg et fyldig rulleblad. Han ble i fjor dømt til to års fengsel for to voldsepisoder. Blant annet slo han en tilfeldig forbipasserende i hodet med brostein.

Det var under en luftetur i bakgården at han klarte å rømme. Ifølge rapperen var det to politimenn som fulgte ham ut. I bakgården sto det en boks, som han hoppet på og videre opp på taket ved hovedinngangen.

– Jeg var midt i produksjonen av musikkvideoen til den første låten min, og synes det ville bli for dumt å ikke få gjort den ferdig. Derfor er jeg fortsatt på rømmen, sier Kamelen.

Nå skal politiet gjøre endringer for at noe slikt ikke skjer igjen.

Etter rømningen har han holdt seg skjult hos flere venner og bekjente. Ifølge Kamelen har ikke alle vennene hans vært klar over at han har vært ettersøkt av politiet. Han forteller at han stadig er på flyttefot rundt om i Bergen.

– Hvordan har du greid å holde deg skjult for politiet så lenge?

– Alt har klaffet. Du aner ikke hvor mange ganger politiet har kjørt rett forbi, eller vært like ved, der jeg har oppholdt meg.

Angrer på intervju

I det siste nummeret av Natt&Dag, pryder Slim Kamel forsiden av gratismagasinet. Artisten forteller om rømningen. Nå hevder at han at han angrer på at han gikk så bredt ut i magasinet.

– Jeg er en ung fyr og tenkte meg rett og slett ikke godt nok om. Nå angrer jeg, sier han.

– Er rømningen et PR-stunt?

– I utgangspunktet var intensjonen min å ligge lavt, men de siste dagene har det blitt mye oppstyr. Jeg tenkte ikke på annet enn at jeg måtte gjøre ferdig låten da jeg rømte, svarer han.

– Gjør opp for deg
Leo Ajkic råder Kamelen til å melde seg. (Arkivfoto: Ørjan Nilsson)

Leo Ajkic råder Kamelen til å melde seg. (Arkivfoto: Ørjan Nilsson) Foto:

Rapperen fra Laksevåg er en del av det uavhengige plateselskapet NMG/G-Huset, hvor Leo Ajkic er både mentor og manager.

– Det beste for han nå, er å gjøre opp for seg. Hvis han ønsker å fokusere på musikken, så kan han ikke drive med dette, uttalte han til BA søndag.

Ajkic er en av dem som har vært med på å gjøre rapperens navn kjent den siste tiden.

– Dette er noe han må stå for selv, sa han.

Slim Kamel forteller at også andre som hører til plateselskapet NMG/G-Huset, har rådet han til å melde seg for politiet.

– Enn så lenge må jeg gjøre det jeg må gjøre, sier han.

I løpet av tiden han har vært etterlyst av politiet, har han holdt flere konserter rundt om i Bergen. I september skulle han spille på Klubb Kok. Kamelen avlyste, men dukket senere opp, spilte én sang før han forsvant igjen. Han var også på scenen under Den Elleville festen på Verftet.

Rapperen ser ikke bort i fra at det kan bli noen til.

– Det er mulig jeg gjør noen stunts og gjør en konsert et sted, sier Kamelen.

– Spørsmål om tid
Rapperen har ingen planer om å melde seg til politiet nå.

Rapperen har ingen planer om å melde seg til politiet nå. Foto:

Rapperens advokat, Jørgen Riple, forteller til BA at han var siktet for nye forhold da han var inne til avhør i august.

– I utgangspunktet skulle han fremstilles for varetekt, forteller han.

Slim Kamel forteller at han ventet på svar på en anke. Ifølge advokaten er anken avvist.

– Han må før eller siden inn for å sone denne dommen.

Riple var selv på ferie da klienten hans rømte fra avhør på politihuset i Bergen sentrum. En annen advokat ved Advokathuset Bergen skal ha fulgt opp rapperen.

Den unge artisten, som ikke har holdt på mer enn et drøyt år, forteller at han angrer på forholdene han nå er dømt for.

Slim Kamel er aktiv i studio og har rukket å spille inn fem låter mens han har vært på rømmen. Han har også samarbeidet med flere store artister i Norge, og nevner blant annet Lars Vaular og Store P.

Han forteller at det er mye innesitting og at han skriver på nytt materiale. Artisten ønsker å produsere så mye musikk han kan før han må sone.

– Det er bare et spørsmål om tid før de tar meg.

Artikkeltags