Gå til sidens hovedinnhold

Ap-politiker i Hordaland siktet for overgrep

Artikkelen er over 4 år gammel

En av Aps kommunepolitikere i Hordaland er siktet og varetektsfengslet for seksuell omgang med barn.

Mannen ble pågrepet 12. oktober og varetektsfengslet dagen etter, skriver Bergens Tidende. Politikeren representerer Arbeiderpartiet i sitt kommunestyre.

– Vi vet at han er fengslet, men ikke hvorfor. Vi har ikke hatt kontakt med ham og har ikke foretatt oss noe internt i partiet. Vi må avvente til vi vet mer, sier en ledende arbeiderpartipolitiker i mannens hjemkommune til BT.

Vil ikke si noe

Politiet vil ikke kommentere saken utover å bekrefte at mannen er varetektsfengslet i fire uker. Retten har lagt ned forbud om å referere fra fengslingskjennelsen.

Etter det BA får opplyst er mannen siktet for seksuell omgang med barn under 14 år og befatning med barnepornografisk innhold. I avhør har mannen erkjent staffskyld.

Politikeren ble varetektsfengslet fordi retten fant at det er fare for at bevis skulle gå tapt eller bli ødelagt hvis mannen ble løslatt. Gulating lagmannsrett avviste mannens anke over kjennelsen fem dager senere.

Mannens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, vil ikke si noe om saken.

Ikke felles regelverk

Forsvarer Jannicke Keller-Fløystad vil ikke si noe om saken når NTB kontakter henne lørdag kveld. Etterforskningen er helt i innledende fase, og politiet har lagt fullstendig lokk på saken.

– Jeg kan ikke kommentere saken ut over at han ble varetektsfengslet i fire uker, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Vest politidistrikt til BT.

Politiadvokaten ville ikke si noe om hvor mange fornærmede det er i saken eller hvilke paragrafer mannen er siktet for.

– Det er en alvorlig sak, sa han da mannen ble fengslet

Tidligere i år ble en KrF-politiker siktet for overgrep mot flere barn. Han trakk seg fra alle verv i partiet og har selv tilstått forholdene han er siktet for.