Mann var rabiat på nattoget

Av

Politiet i Bergen hadde allerede vurdert å pågripe ham før han kom seg om bord.

DEL

En beruset 30-åring fra Bergen slo seg fullstendig vrang på nattoget til Oslo og ble kastet av på Nesbyen stasjon. Men historien stopper ikke der.

– Dette er nok en kombinasjon av både det ene og det andre. Mannen ble beskrevet som overstadig full, men slik jeg har forstått det er det snakk om en kombinasjon av både rus og psykiatri, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Fortsatte i Nesbyen

Etter at personellet på nattoget fra Bergen hadde fått bergenseren ut av toget på Nesbyen stasjon i Hallingdalen, gikk ferden videre til et aldershjem der han brøt seg inn i 2.30-tiden.

– Her vekket han opp de gamle beboerne, og har sikkert skremt dem på den måten. Så utløste han brannalarmen. Da brannvesenet kom til stedet, løp han etter en brannmann og forsøkte å slå ham i hodet med en kaffetrakter, forteller Eikedalen.

– Det er kanskje ikke det smarteste du gjør å gå løs på staute brannfolk i Hallingdalen, legger han til.

Vurdert pågrepet

Deretter tok 30-åringen seg ned til stasjonen igjen, hvor han stanset vestgående tog på vei til Bergen ved å stille seg i skinnegangen før han ble pågrepet av politiet og kjørt til arresten i Drammen. Da hadde han i tillegg knust tre ruter på stasjonen. Toget ble kraftig forsinket.

Det viste seg at mannen allerede var etterlyst av politiet i Bergen.

– Han var vurdert pågrepet av Vest politidistrikt fordi han ikke hadde møtt til hovedforhandling i retten, sier operasjonslederen.

Artikkeltags