Gå til sidens hovedinnhold

Krokodille stjålet fra Akvariet

Artikkelen er over 13 år gammel

- Vi vil ha krokodillen tilbake! Akvariedirektøren tror ikke den stjålne krokodillen har det godt.

Nyheter

Akvariedirektør Kees Oscar Ekeli lover 25 000 kroner i dusør for oppklarende tips etter at krokodilleburet er brutt opp utenfra, og dyret er borte.

I ÅPNINGSTIDEN: - Dette er ikke et dyr for lekfolk, sier en lettere fortvilt akvariedirektør til BA. Etter alt å dømme er krokodilleknabbingen foregått i Akvariets åpningstid. Akvariet har bevegelsessensorer som slås på etter stengetid. De var ikke utløst.

Ansatte oppdaget at krokodillen var borte i 1300-tiden i går. Politiet kom i 1900-tiden, tok mot forklaringer og foretok gransking av åstedet.

- Det er ingen tegn til innbrudd i selve bygningen. Trolig har de brutt opp buret like før stengetid fredag, stappet krokodillen i en bag, før de rett og slett ruslet ut med dyret, sier Ekeli.

STJÅLET AV FOLK MED KJENNSKAP TIL ARTEN: Han mener det er åpenbart at de som har stjålet krokodillen har god kjennskap til reptiler. Krokodillen det er snakk om er en kilhodet dvergkaiman.

- Det er ikke tilfeldig at akkurat denne krokodillen ble stjålet, sier Ekeli.

Krokodillen var rundt en meter lang. Utvokst kan den bli opp til to og en halv meter lang. Dyret spiser bare rotter, mus, insekter og fisk.