Det kunngjorde festivalsjef Stian Krog til BA i går kveld.

Da var antall besøkende akkurat talt opp. Fredag var 6300 innom festivalen, mens lørdagens besøkstall endte på hele 15.100.

– På det meste hadde vi 3600 personer inne. Da måtte vi stenge en stund før vi kunne ta inn flere, forteller Krog.

Se timelapse fra Bergen Ølfestival her.

Over all forventning

Han er overveldet over årets festival.

– Det er helt fantastisk. Det har gått over all forventning - igjen. Vi prøver å vokse og utvide, og publikum bare følger på. Det er galskap med positivt fortegn. Dette er en folkefest!

Festivalen startet i 2012. Dette er første gang festivalen har tatt inngangspenger, kombinert med Bergen Matfestival.

– Vi har nesten utelukkende fått positive tilbakemeldinger fra publikum. Det gjelder ikke minst også bryggeriene og de frivillige. Alle har gått rundt og smilt hele helgen, og spesielt i dag som det har vært så fint vær. Det har vært mye folk og god stemning.

Les også: En folkefest for godt øl

– Lite fyll

Han forteller at det til tross for mange tusen besøkende, kun har vært en håndfull utvisninger på grunn av fyll.

– Vi har ikke hatt noen slåsskamper, og så og si ingen fyll. Det har kun vært god stemning, og det er det vi hele tiden har siktet oss inn på. Det føyer seg inn i en god tradisjon.

– Her får folk lykkepromillen, en liten buzz. Man skal jobbe litt for å bli full. Vi har små smaksprøver, og folk må gjerne stå litt i kø. De snakker sammen og har fokus på smak og det håndverket bryggeriene viser. Det er en kultur vi har sammen.

Nå gjenstår nedrigg, oppvask og oppgjøring av regnskapet.

– Jeg kan med sikkerhet si at det har vært en braksuksess. Det blir uten tvil ny festival også til neste år, og etter alle solemerker også i årene fremover. Festivalen er nå etablert, og vi er vel forbi at dette er en tradisjon nå.

Fikk du med deg årets utgave av Bergen Ølfestival? Vi vil gjerne høre om din opplevelse i kommentarfeltet under!