Gå til sidens hovedinnhold

Faren til avdøde Thea fikk Listhaug-bildet av kjøperen

Artikkelen er over 3 år gammel

Penger til Kreftforeningen renner inn. Nå ber han bergenserne bestemme hvor det skal henge.

Det omstridte og mye omtalte bildet av tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) fremstilt naken på et kors, ble solgt for minst 260. 000 etter en budkamp.

Tapte budrunde - fikk bildet

Det var forretningsmannen Ole Petter Duus som hadde det høyeste budet, og som dermed fikk kjøpe kunstverket som preget mediene både i Bergen og hele landet i og rett etter påsken.

Da Duus hørte hvem som hadde vært med i budrunden, bestemte han seg for å gi det til Tore Gudmestad. Han mistet i 2016 datteren Thea Steen.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

– Jeg ville kjøpe bildet slik at pengene kunne gå til Kreftforeningen, sier Gudmestad til BA.

Thea Steen døde av livmorhalskreft bare 26 år gammel. Mens hun var syk, startet hun selv kampanjen «Sjekk deg» for å få unge kvinner til å sjekke seg for tegn på livmorhalskreft.

Nå har Gudmundstad startet innsamling til Kreftforeningen.

– Pengene som kommer inn skal øremerkes til palliativ behandling, slik at den siste levetiden kan bli så bra som mulig, både for den som er syk og for de pårørende, sier han.

Vil ha hjelp

Listhaug-bildet er nå trygt plassert på et midlertidig sted i Bergen.

– Jeg ønsker å gi bildet til Bergen, noe annet vil være røveri. Men hvor det bør henge, ønsker jeg hjelp til, sier Stavanger-mannen.

Han regner med mange bergensere vil engasjere seg i dette.

Bildet er fikset på og rammet inn.

– Jeg har alltid vært interessert i kunst, og har fått øynene opp for gatekunst. AFK er en fantastisk kunstner. Han vekker noe i folk med kunsten sin, mener Gudmestad.

Ønsker du å bidra, kan du gå inn her. Om du ønsker å vippse Kreftforeningen, sender du til 2277. Merk vipps'en «smertelindring».