VG skriver i dag at Kurt Oddekalv har skaffet seg en Toyota Landcruiser til 1,2 millioner kroner. Pengene stammer fra gaver fra jaktkamerat og milliardær Trond Mohn.

- Jeg kjøper bil som skal var i 20 år. Det er det Trond Mohn hjelper oss med. Han gir ikke penger for at jeg skal kjøpe meg mange biler, sier Kurt til BA.no.

I år har Trond Mohn gitt Norges Miljøvernforbund mellom tre og fire millioner kroner.

Hans forrige bil - en Landrover Discovery - har brutt sammen og står hos Frydenbø bilsenter. De to partene krangler nå om hvem som har ansvaret for bilens tilstand.

Landcruiseren skal nå i tjeneste for Norges Miljøvernforbund - og det på miljøvennlig drivstoff.

- Vi skal teste ut å kjøre med biodiesel. Den består stort sett resirkulert frityrolje og nesten uten utslipp, sier Oddekalv.

Andre bilmerker med personbiler som kan gå på biodiesel er blant annet Audi, BMW, Volkswagen, Mercedes og Skoda. Les mer om Biodiesel her.

Oddekalv skal teste ut høye blandingsforhold og se hvordan motoren reagerer på biodieselen. Selv tror han det vil fungere helt fint.

Første oppdrag blir å få fatt i biodiesel fra en produsent i Haugesund.

- Jeg tror det er en i Bergen som lager det også, men jeg må først finne ut hvem det er, sier Kurt Oddekalv.

Landcruiseren er kjøpt hos Jæger Automobil på Minde. Der ser de positivt på forsøket med biodiesel.

- Det skal ikke skje noen driftsendringer med lavt blandingsforhold. Med større prosentandel vet vi ikke. Derfor blir det spennende å se, sier Ettermarkedssjef Steinar Solheim til BA.no.