Kurten stengte Klostergarasjen

Artikkelen er over 14 år gammel

Aksjonister fra Norsk Miljøvernforbund med Kurt Oddekalv i spissen sperret i formiddag Klostergarasjen, i protest mot dårlig tilrettelegging for miljøvennlige biler.

DEL

Norges Miljøvernforbund krever gratis parkering for el-biler, hybridbiler, hydrogendrevne biler og biler som går på biodiesel.

-Vi mener at denne typen biler bør får gratis parkering i Bergen samt gratis bompengepassering, tilgang til kollektivfeltet, gratis parkering i p-hus og 40 gratis plasser i Klostergarasjen heter det i en pressemelding fra Miljøvernforbundet.

- VANSKELIG Å VINNE FREM

– Å kjøre elbil og disse typene biler er noe av det mest miljøvennlige du kan gjøre og derfor bør førerne få disse fordelene.

– Vi har spurt Lisbeth Iversen og Bergens parkeringselskap, det er viktig å legge press på dem fordi det er vanskelig å vinne frem ved å argumentere. Vi kommer til å vinne denne kampen, vi er nødt til det, sier Kurt Oddekalv til BA.no.

Truls Lorentzen er daglig leder i Klostergarasjen.

– Jeg synes ikke noe om en slik aksjon, jeg kan heller ikke love noen plasser. Det er det styret i Klostergarasjen som eventuelt må gjøre på et styremøte, sier han.

Lorentzen opplyser at det nå er seks elbilplasser i garasjen der publikum kan gratis fylle på med strøm. Men å stå parkert der er ikke gratis.

ENIGE OM UENIGHET

Styreleder i Klostergarasjen, Arne Jakobsen, dukket etterhvert opp. Han og Kurt tok en prat og var enige om at de var uenige.

Politiet ankom stedet rundt klokken 1130, og ble enige med Miljøvernforbundet om at aksjonen avblåses klokken 1200.

Artikkeltags