To pensjonister skadet da stillas ga etter

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre personer falt ned fra et stillas i Ålvik i Kvam.

DEL

To personer er sendt til Voss sykehus for kontroll etter å ha falt fra et stillas i forbindelse med arbeid i et nøst i Ålvik i Kvam.

– Tre personer har falt ned. Den ene er uskadet, og det var han som ringte inn til oss. To skal være skadet, en med smerter i hoften og armen, og den andre har smerter og skade i hodet. Alle tre er våken og bevisst, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i politiet like etter at meldingen hadde kommet inn.

Falt fire meter

Det er Ålvik pensjonistlag som har jobbet dugnad på en gammel industrisag, og de hadde satt opp stillaset selv.

– En treplate som de har stått på har gitt etter, og dermed har de falt ned og landet på grus og jord på bakken. Høyden er anslått til rundt fire meter, sier Dahl-Michelsen.

Politiet er på stedet og foretar en åstedsundersøkelse for å få klarhet i hva som har skjedd.

– Vi har vært veldig heldige

Den aktuelle sagen eies av kommunen, og står på Auganes i Ålvik. Pensjonistene på 75, 77 og 77 år jobbet frivillig for kommunen da ulykken skjedde.

– Nå har vi akkurat blitt sjekket ut av sykehuset på Voss. Det går bra med alle. Nå skal vi hjem, sier Paul Ringheim (77), leder i pensjonistlaget og en av de involverte, til BA onsdag ettermiddag.

Han bekrefter at de var oppe i stillas i fjæren for å jobbe på en gammel gårdssag da en av platene sviktet slik at de ramlet ned.

– Alt vi fikk var skrubbsår, slagskader og muligens brist i et ribbein. Vi har vært veldig heldige.

Artikkeltags