Kvinne (18) slipper unna med samfunnsstraff for voldtektsbløff

Stedet på Nedre Korskirkeallmenningen er et populært og enkelt overnattingssted.  Bergen tingrett slår fast at aldri fant sted noen voldtekt her 18. mai.

Stedet på Nedre Korskirkeallmenningen er et populært og enkelt overnattingssted. Bergen tingrett slår fast at aldri fant sted noen voldtekt her 18. mai. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Både aktor og fagdommeren ville ha fengselsstraff for kvinnen etter at en soldat (23) ble kastet på glattcelle og helt uskyldig anmeldt for voldtekt. Men meddommerne var i det milde hjørnet.

DEL

«Hun er relativt umoden, og har en vanskelig barndom og oppvekst», fastslår meddommerne, som mener 240 timers samfunnsstraff er passende.

Det går frem av en dom i Bergen tingrett fredag.

PÅSTO SYV MÅNEDER

Aktors påstand var syv måneders ubetinget fengsel.

BA har tidligere fortalt om den 23 år gamle soldaten som fikk store problemer da han ble arrestert på Haakonsvern. Han tilbrakte et døgn i arresten.

Kvinnens voldtektshistorie var bare bløff.

TATT I LØGN

Forklaringen om at hun med makt ble slept opp en trapp til pensjonatet i Vågsbunnen stemte ikke med overvåkningsbilder. Hun ble høyst frivillig med opp på rommet.

Retten finner det bevist at tiltalte kom frivillig til tiltaltes rom, kledde av seg frivillig, at de hadde frivillig samleie og at hun sov i samme seng med soldaten til morgenen.

Dommerne finner det bevist at 18-åringen var klar over at hun forklarte seg usant, og at forklaringen kunne føre til at mannen ble pågrepet og siktet for voldtekt.

Falsk anklage er en svært alvorlig forbrytelse, og strafferammen er fra seks måneder til åtte års fengsel.

MÅTTE TIL PSYKOLOG

Soldaten har slitt med søvnproblemer, opplevd økt stress og har hatt behov for psykologhjelp etter hendelsen.

Likevel, mener meddommerne at samfunnsstraff er passende for kvinnen.

Rettens administrator, tingrettsdommer Marie Vonen mener det ikke forligger spesielle omstendigheter som gir grunnlag for dom på samfunnsstraff.

Hun gikk inn for syv måneders fengsel hvor en del ble gjort betinget, men havnet i mindretall.

Den unge kvinnen ble dømt til å betale mannen 40.000 kroner i oppreisningserstatning.

Påtalemyndigheten skal nå avgjøre om dommen skal ankes til lagmannsretten.

Artikkeltags