Kvinne (39) døde i brann i Fyllingsdalen

Det brenner i denne blokken i Fyllingsdalen. Leiligheten i 3. etasje er full av røyk.

Det brenner i denne blokken i Fyllingsdalen. Leiligheten i 3. etasje er full av røyk. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Politiinspektør Tore Salvesen ved Bergen Vest Politistasjon sier til BA at de fremdeles etterforsker brannen i Dag Hammarskjølds vei i Fyllingsdalen i Bergen lørdag.

DEL

Politiet i Bergen er tilbakeholdne med opplysninger i saken.

– En kvinne på 39 år av irakisk opprinnelse døde i brannen, sier Salvesen til BA.

AVHØRER NABOER

Han understreker at omstendighetene rundt brannen fremdeles er uklare. Både i går og i dag har krimteknikere jobbet på brannstedet med å sikre spor.

– Vi avhører naboer og familie som kan belyse omstendighetene.

– Hvordan startet brannen?

– Det kan jeg ikke si noe om.

– Hvor startet brannen?

– Vi vet hvor arnestedet er, men går ikke ut med detaljer om dette på det nåværende tidspunkt, sier Salvesen.

BODDE ALENE

– Var brannen påtent?

– Det er dette vi stadig etterforsker. Men vi har ingen indikasjoner i dag på at det har skjedd noe straffbart. Da hadde denne saken hatt et helt annet omfang, understreker Salvesen.

Den 39 år gamle kvinnen bodde alene i leiligheten i Fyllingsdalen. Hun hadde ikke barn, men to katter. Disse ble reddet ut av leiligheten under brannen.

Kattene er tatt hånd om av naboer nå.

NABO MELDTE FRA

Brannvesenet rykket ut til Fyllingsdalen lørdag like før klokken 1930, etter meldinger om røyk fra en leilighet i en lavblokk. Det var en nabo som ringte brannvesenet.

– Jeg hørte brannalarmen gikk, og den gikk så lenge. Jeg trodde det var en bilalarm, men så så jeg røyken. Jeg gikk for å banke på, men ingen åpnet. Hun som bor der pleier å være hjemme, sier Janne Celine Sundstø, som bor i naboleiligheten.

– Det var observert røyk gjennom et vindu, sa operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt til BA lørdag.

VELTET RØYK UT

Da brannvesenet kom frem til stedet, gikk røykdykkere inn i leiligheten. Vitner på stedet fortalte til BA at de veltet ut røyk da vinduene ble åpnet.

Røykdykkerne søkte gjennom leiligheten etter kvinnen og kattene hennes.

– 39-åringen ble funnet omkommet inne i leiligheten. Det var ingen andre personer der da det brant, sier Salvesen til BA søndag.

Artikkeltags