Gå til sidens hovedinnhold

– Kvinne drept med kniv

Artikkelen er over 6 år gammel

Mann (50) pågrepet i Fyllingsdalen.

Politiet fikk meldingen via AMK klokken 2343 lørdag: En kvinne (35) var blitt knivstukket i en leilighet i Fyllingsdalen.

Politiet pågrep en antatt gjerningsmann bare syv minutter etter at meldingen kom.

Omstendighetene er foreløpig uklare. Politiet opplyste først at den pågrepne var et familiemedlem, men det avkrefter de natt til søndag.

– Det vi kan si, er at fornærmede og den pågrepne er bekjente, sier Lars Morten Lothe, politioverbetjent ved Bergen vest politistasjon til BA.

Han forteller at 50-åringen ble pågrepet uten dramatikk. Foreløpig er han siktet for å ha påført alvorlig skade på et annet menneske.

VITNER HØRTE BRÅK

En nabo BA har snakket med hørte bråk og uro fra leiligheten, og at det vanligvis pleier å være rolig der. Politiet mener det var flere enn kvinnen og mannen til stede da kvinnen ble drept. Det har også trolig kommet personer til senere, som politiet betrakter som vitner.

Lothe sier til BA natt til søndag at de ennå ikke har helt klarhet i disse forholdene. Han er også usikker på om den avdøde kvinnen eller den pågrepne mannen bor i den aktuelle leiligheten.

IKKE FUNNET DRAPSVÅPEN

Lothe kan heller ikke bekrefte hvorvidt det er funnet noen kniv på åstedet.

– Vi har så langt ikke noe drapsvåpen. Det ble nok sagt av innringeren at det ble brukt kniv, men det kan også ha vært et annet drapsvåpen. Nå skal våre teknikere gå gjennom og sikre åstedet, sier Lothe til NTB senere natt til søndag.

UTENLANDSK OPPRINNELSE

Både den drepte og mannen som er pågrepet for ugjerningen er av utenlandsk opprinnelse.

Personer som samlet seg utenfor boligen har fortalt Bergens Tidende at kvinnen var fra Etiopia. Det kan politiet så langt ikke bekrefte. Lothe sier imidlertid til NTB at det har vært språkproblemer når de har snakket med personene som var til stede i leiligheten.

Vitnene og den antatte gjerningsmannen ble i natt kjørt til politistasjonen i Bergen sentrum. Politiet satser på å avhøre vitnene i natt. Hvis mulig vil de også avhøre den siktede.

Klokken 0130 holdt politiet på med hundesøk i området. Åstedsgranskere inntok leiligheten i 02-tiden.

– EN KVINNE SKREK

Væpnet politi rykket ut da alarmen gikk. De andre personene i leiligheten hadde ikke kontroll på gjerningsmannen.

Klokken 2350 meldte politet på stedet at de hadde pågrepet en person. Mannen var fortsatt i leiligheten da han ble tatt.

BA har snakket med en nabokvinne som gikk av bussen på busstoppet like ved rundt midnatt. Da var det fem politibiler og en ambulanse på stedet, forteller hun.

– Det var rolig, og alt virket udramatisk. Men tre minutter etterpå hørte jeg en dame som skrek, sier nabokvinnen..

Kvinnen kom ut av huset .Samtidig stoppet en bil på fortauet og en mann gikk ut og bort til kvinnen foir å trøste henne.

– «It's ok, it's ok», sa han på gebrokkent engelsk. Det virket som de kjente hverandre, sier hun.

FIKK BEHANDLING PÅ STEDET

Den skadede kvinnen fikk litt etter midnatt fortsatt behandling av lege på stedet.

– Det er kritisk, sa politiets operasjonsleder Kjersti Eidsnes da.

Kvinnen ble erklært død av lege på stedet klokken 0010.

Vet du noe om saken? Epost: tips@ba.no, sms/mms til 2229 med kodeord BAfoto, eller ring 800 33 044.

TIPS OSSE-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044