Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne har meldt seg som brannstifter

Artikkelen er over 8 år gammel

To branner i trehusbebyggelsen. En tredje brann ble forsøkt påsatt. En kvinne har meldt seg til politiet.

Siste: Politiet bekrefter at ingen personer er skadet i brannen. Totalt ble 21 personer og en hund evakuert. Beboere kan kontakte politpatrulje på brannstedet fredag morgen for å hente nødvendige eiendeler.

En person har meldt seg som brannstifter for politiet, melder politiet i en pressemelding.

Personen er siktet etter mordbrannparagrafen.

– Etterforskningen pågår. Det vil ikke bli gitt uttalelser før fredag klokken 1000, skriver Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Etter det BA erfarer er det en kvinne som har meldt seg og påtatt seg ansvaret for de tre brannene i Bergen sentrum torsdag kveld.

Bergens Tidende melder at kvinnen har ringt politiet flere ganger denne uken og truet med å tenne på hus. Ifølge BT skal politiet ha forsøkt å få henne tvangsinnlagt ved en psykiatrisk institusjon. Hun skal ha tilbrakt minst en natt der.

– Personen meldte seg på krimvakten. Nå foregår etterforskningen utover natten, sier politiadvokat Åse Berit Børve til BA.

TRE BRANNER

Det er meldt om i alt tre branner i Bergen sentrum torsdag kveld. Den tredje var i Lille Øvregaten 38, like ved Domkirken. Det viste seg å være et branntilløp. Det ser ut som om noen har forsøkt å tenne på trehuset utenfra.

– Vi holder alle muligheter åpne. Det kan være en brannstifter som står bak, sa operasjonslederen Preben Wallestad til NTB tidligere i kveld.

BOLIGHUS

Den første alarmen gikk i Bredenbecksmauet. Den andre i Lepramuseet noen titalls meter unna.

Begge brannene ble i 2240-tiden meldt å være under kontroll. Etterslukking har pågått i natt.

Brannvesenet meldte om storbrann i trehusbebyggelsen i Bredenbecksmauet. Brannmannskapene brukte stige og motorsag for å komme til i bolighuset.

Flammene sto ut av vinduene på huset.

– Vi har gjort grovsøk i huset. Det er ikke funnet noen personer. Det er heller ingen som er savnet, sier politiets innsatsleder Kjetil Hoff.

FLAMMER GJENNOM TAKET

Smauet ligger mellom Lille Øvregaten og Bispengsgaten.

Det er trehusbebyggelse og smale gater i området.

Vakthavende i sjef i brannvesenet Leif Linde sier at det var en utfordrende brann.

– Vi kom heldigvis raskt frem, men den var godt utviklet da vi kom hit. To nabohus ble evakuert. Det er veldig tett bebyggelse, sier Linde

– Flammene er i ferd med å ta seg igjennom taket i huset som brenner, men vi har et godt håp om å hindre spredning av brannen, sa han klokken 2039.

Politiet beordret alle personer bak sperringer nederst i Korskirkeallmemningen og satt opp sperringer der. Røyken var tett oppe ved brannstedet. Det ble meldt om at taket på huset var i ferd med å rase.

NY BRANN

Den andre brannen var i Lepramuseet. Bygningen ligger i Kong Oscars gate, noen titalls meter fra brannen i Bredenbecksmauet.

Flammene har stått opp gjennom taket på Sankt Jørgen kirke.

Brannen i Lepramuseet skal ha blitt varslet gjennom en automatisk brannvarsler.

Trafikken i gaten er nå stengt.

BRANNSMITTEOMRÅDE

Politiet har rykket ut med 10 patruljer til de to brannene i sentrum.

Vågsbunnen er ett av tolv såkalte brannsmitteområder i Bergen. Dette fordi det er tett trehusbebyggelse. Et brannsmitteområde defineres som et strøk med mange verneverdige trehus tett i tett.

BYGGET I 1706

Lepramuseet, som offisielt har navnet Lepramuseet St. Jørgens Hospital, er et museum som inneholder et bevart sykehusmiljø fra 1700-tallet.

Tårnet er en del av Sankt Jørgen kirke som ble bygget i 1706, men som i dag er en del av museet. Det er et av de få bevarte sykehusmiljøene fra 1700-tallet i det nordlige Europa.

Bergen var en periode et av stedene i Europa der man lå lengst fremme i behandlingene av spedalskhet. Selve hospitalet har vært en del av bergenshistorien siden 1400-tallet.

Kommentarer til denne saken