Kommunen heiser flagget for første gang på kvinnedagen

I dag flagges det for første gang på den internasjonale kvinnedagen.

I dag flagges det for første gang på den internasjonale kvinnedagen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Byrådet vedtok tirsdag å heise flagget på de kommunale stengene i anledning kvinnedagen.

DEL

For første gang skal flaggene vaie utenfor gamle Rådhus og på Torget i anledning den internasjonale kvinnedagen i morgen.

Det bestemte byrådet på tirsdag.

– Vi ønsker å flagge for å markere den internasjonale kvinnedagen. Byrådet gjør dette for å feire de seire som er vunnet, men også for å understreke at vi har langt igjen før vi lever i en likestilt verden, sier byrådsleder Harald Schjelderup til BA.

– Norge er et av verdens mest likestilte land, men fortsatt ser vi at strukturelle forskjeller gjør at kvinner tjener mindre, ofte blir tilbudt upraktiske deltidsstillinger og utgjør en altfor lav andel av landets ledere i for eksempel næringslivet.

– Skikkelig lykkelig

I et leserinnlegg i BA i forrige uke kom bystyrerepresentant for SV Hilde Maria Boberg Andresen med oppfordringen om at flagget burde heises 8. mars.

– Jeg vil gjerne gi henne skryt for at hun utfordret oss på denne saken, sier Schjelderup.

Han påpeker at en av politikernes fremste oppgaver er å sikre at alle mennesker har like store muligheter i livet, uavhengig av kjønn.

– Jeg er spesielt opptatt av lik adgang til utdanning. På verdensbasis er 781 millioner voksne analfabeter – flere enn det er innbyggere i hele Europa. To tredjedeler av disse er kvinner. Det gir kvinner mindre innflytelse i sine lokalsamfunn og bidrar til å holde liv i negative kjønnsrollemønstre, understreker Schjelderup.

Boberg Andresen jubler når BA overrekker nyheten om at flaggene skal heises onsdag.

– Så bra! Nå ble jeg skikkelig lykkelig, sier hun.

– Dette er jo en symbolsk sak, men samtidig er denne dagen utrolig viktig. Jeg mener egentlig at 8. mars burde vært en offentlig fridag. Å heise flagget er et skritt i riktig retning, som viser at kommunen tar denne dagen på alvor, legger hun til.

Artikkeltags