I 1830-tiden skal en kvinne ha hørt rop om hjelp fra sjøen i området Sæbøvika i Kvinnherad.

– Hun gikk først ned til sjøen for å undersøke selv, men fant ingenting. Da ringte hun til oss, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord i politiet i 21-tiden.

Kvinnen mente ropene kom fra området ved sjøen, og politi og brannvesen satte i gang søk i området. Klokken 2230 ble søket avsluttet uten resultat. Politiet vet ikke hva ropene kan ha vært, men vil uansett rose personen som meldte fra.

Søket ble avsluttet på bakgrunn av at ingen var meldt savnet, og det har heller ikke kommet inn nye opplysninger eller gjort funn.

Brukte båter

– Brannvesenet dro ut med båt, og politipatruljen fikk låne privatbåter for å komme seg ut. Noen leter også på land, sa operasjonslederen.

Politiet avhørte flere beboere i området, og bestemte seg for å trappe opp leteaksjonen da flere mente de hadde hørt «noe» i området.

Koblet inn HRS

Hovedredningssentralen (HRS) ble koblet inn, og ambulansebåt ble sendt til stedet. Det ble også vurdert å sende Sea King-helikopter, men dette ble ikke gjort.

I tillegg til politi og brannvesen hjalp også frivillige til i søket. Hovedsaklig var det snakk om overflatesøk på sjø, og på land.

Leteaksjonen pågikk mellom 1930 og 2230.