Det var store trafikale problemer i rushtrafikken torsdag morgen. Særlig i Fritz C. Riebersvei, Hardangerveien, rundkjøringen i Rådalen og Flyplassvegen var det mange bilister som sto bom fast på snøføre.

  • Nyheter

– De som kjørte med sommerdekk hadde nok store problemer med å komme seg frem. Nå de kommet seg på jobb, og da er bedre i trafikken, sier vaktoperatør i Statens vegvesen, Roger Johannessen til BA ved lunsjtider.

FREMDELES PROBLEMER

Likevel er det fremdeles strekninger det meldes om problemer utpå formiddagen, riksvei 555 i Fjell, ved Krossleitet, er en av disse.

Den første meldingen til veitrafikksentralen som angikk denne veistrekningen kom i nitiden og to timer senere var det fremdeles ikke bedret, forteller Johannessen.

Politiet var derfor på vei til stedet klokken 1105 etter at de også hadde fått meldinger om bilister med sommerdekk som sliter.

– Nå kan ikke folk lenger kjøre med sommerdekk, nå er det vinterdekk, sier politibetjent Tom Paulsen ved Fjell og Sund lensmannskontor til BA.

– Det medfører problemer i trafikken og de kan utsette seg selv og andre for fare.

BER FOLK TA BUSSEN

Det er Johannessen ved veitrafikksentralen enig i og han er spent på hvordan det blir på veiene når de med sommerdekk skal hjem fra jobb i ettermiddag.

– Vi anbefaler ikke å kjøre med sommerdekk i dag, sier han og påpeker at selv om veiene er saltet, vil man før eller siden kjøre på et strekk med snø.

– Ta bussen og håp på at den har vinterdekk – det kan jo ikke jeg garantere.