La ut GHB-oppskrift

Tidligere i år gjorde Bergen Vest politistasjon gigantbeslag av GHB og GBL.

Tidligere i år gjorde Bergen Vest politistasjon gigantbeslag av GHB og GBL. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Pål Rune Sørensen Tuv driver narkonettstedet Freak Forum. Der har det siden 2003 ligget en oppskrift på hvordan man skal lage GHB.

DEL

Nettsiden Freak Forum er et så­kalt diskusjonsforum. Det er 40 000 registrerte brukere på nettstedet og over 10 000 er innom hver dag. Det mest populæ­re på nettsiden er å dele sine erfaringer med rusmidler.

Pål Rune Sørensen Tuv fra Bergen har drevet Freak Forum i syv år.

- Dette er et diskusjonsforum der folk kan diskutere hva som helst. Det mest populæ­re forumet er utvilsomt det som dreier seg om rusmidler, sier han.

UNNSKYLDER: BA fant en inngående oppskrift som forteller hvordan man lager GHB ved hjelp av en stor kasserolle og de kjemiske stoffene som trengs på Freak Forum. Den ble lagt ut i 2003.

- Vi har moderatorer som skal slette slike innlegg. Jeg visste ikke at den lå på våre nettsider. Det kommer inn tusenvis av innlegg i uken. At det ligger en GHB-oppskrift på nettsiden beklager jeg. Det er ikke lov. Den oppskriften er nå fjernet, sier han.

Likevel er det fullt lovlig å diskutere narkotika.

Følgende utveksling er hentet fra nettsiden:

«Etter litt snusing her og der på nettet har jeg endelig funnet DEN siden jeg ønsker å bestille GBL ifra, det er et nederlandsk selskap som virker meget seriøse. GBL-en reklameres for å være 99.9 prosent ren, og det er her spørsmå­let mitt kommer inn, hvor stor dose bør jeg satse på her? »

Det er spørsmålet fra en som kaller seg Hansnova.

- Jeg må poengtere at GHB (i sin rene form) er et bemerkelsesverdig trygt stoff, og enkelt å dosere. Her handler det rett og slett om å planlegge, svarer en bruker som kaller seg Felix Poker før han lister opp hva som kan være lurt å gjø­re når man skal bruke GHB.

PREVENTIVT: Sørensen Tuv forsvarer debatten som foregår på nettsiden og avviser at Freak Forum kan virke oppfordrende på unge som ønsker å prø­ve narkotika.

- Når en person først har bestemt seg for å prø­ve et narkotisk stoff, for eksempel GHB, er jo det bra at vedkommende kan få råd om hvordan man kan gjø­re det uten å ta overdose, sier han.

DEBATT: Han mener Freak Forum skaper mer åpenhet rundt narkotika.

- På Freak Forum kan folk dele sine positive og negative erfaringer med narkotika. Det er helt ulovlig å for eksempel drive med salg av rusmidler på denne nettsiden, sier han.

Han bruker ikke narkotika selv.

- Nei det gjør jeg ikke. Det er helt idiotisk at folk bruker GHB. Det er jo livsfarlig.

Artikkeltags