Nøyaktig det samme skjedde for nesten tre år siden. Gressmatten ved Krohnsminde ble kuttet flere meter inne på syverbanen som brukes av både store og små.

Denne uken skjedde det igjen. Fotballmålet er flyttet inn på banen. En ny asfaltvei breier seg nå utover banen og bortover mot det nye distriktspsykiatriske sykehuset til Helse Bergen. Sykehuset ligger like ved fotballbanen.

– Vi ble ganske sjokkerte da vi oppdaget at banen var kuttet. Sesongstart er like rundt hjørnet, men ingen har informert oss. Vi føler oss rett og slett overkjørt, sier Radney Thomsen, styreleder i Ny-Krohnborg IL.

SPOLERTE SERIEKAMPER

Også daglig leder i Idrettsrådet, Roar Andersen, er opprørt.

– Hvordan kan de gå i gang med å kutte banen uten å informere oss. Det er flere lag som har seriekamper her. Lag som Nymark, Trane, Kronstad, Laksevåg og Baune benytter seg av banen. Jeg trodde alle var enige om at man ikke skulle ta mer av denne banen, sier han.

For tre år siden hadde kommunen og Helse Bergen et møte der de ble enige om en tilførselsvei til Krohnsminde. I pressemeldingen som ble sendt ut i etterkant sto der: «For idretten betyr det at dagens minste fotballbane i mindre grad blir direkte berørt av veitilførselen».

GLEMTE Å INFORMERE

En svart BMW kommer kjørende mot oss. Ut av bilen kommer idrettssjef i Bergen kommune, Terje Reistad, løpende.

– Se hva som har skjedd med banen. Dette visste vi ingenting om, sier Andersen undrende til idrettssjefen.

– Jeg hadde litt panikk for at de hadde tatt store deler av banen. Dette her har jeg vært klar over lenge. Det er helt i samsvar med reguleringsplanen. Helse Bergen har strukket seg langt for å imøtekomme idrettens behov. De har krav på fortau og bred vei slik at to biler kan møtes, sier Reistad.

– Sier du at kommunen har visst om at dette skulle skje, men unnlatt å informere både krets og idrettslag som bruker banen, spør Andersen.

– Ja, dette har vi visst om lenge. Vi bør ta selvkritikk på at vi ikke har informert om at banen skal kuttes ytterligere. Det burde vi har gjort, sier Reistad.

Styreleder i Ny-Krohnborg IL stirrer uforstående på Reistad.

– Det er regelrett skremmende at de forskjellige idrettslagene som bruker banen ikke har fått beskjed. Det er under enhver kritikk. De har «glemt» å gi beskjed for andre gang på tre år. Dette holder ikke, sier Thomsen.

Han mener kommunen er i ferd med å rasere en av byens mest sentraler idrettsparker.

– Jeg skjønner at politikerne har vedtatt en reguleringsplan for området. Likevel må det gå an å ivareta idrettens behov på en bedre måte. Jeg forventer i alle fall å bli informert om at banen vår kuttes, sier Thomsen.