Noen spøkefugler tok seg til rette lørdag morgen i Skottegaten.

Den vanligvis så rolige gaten har den siste tiden vært omkjøringsvei siden Nøstegaten har vært stengt. Trolig er det noen som har fremført en stille protest mot den økende trafikken i gaten.

- Det ble malt natt til lørdag (16. august). Jeg så faktisk en ung jente, hun må ha vært i 22-23 årsalderen, som satt og malte det med en liten kost. Hun hadde på seg kjole, men hun var ikke full. Bortsett fra at det er litt grisete, har hun jo egentlig malt ganske fint, sier beboer Pål Schaathun til ibergen.no.

IKKE OSS: Samferdselssjef Svein Arne Langeland i kommunen er ikke blid for det nye gangfeltet.

- Dette er ikke noe vi har satt opp, for å si det slik, sier Langeland til BA.no.

Kommunen har ennå ikke tatt stilling til om saken skal anmeldes.

- Vi skal sørge for å få fjernet det så snart vi har anledning, sier Langeland.

Han har en teori om hvorfor det nye gangfeltet dukket opp.

- Kommunen har fått en del reaksjoner på den økte trafikken i Skottegaten, så det kan jo være en reaksjon på denne, sier han.

En beboer BA.no har snakket med reagerte ikke på fotgjengerfeltet

- Jeg trodde gangfeltet var ekte og at jeg synes det passet fint inn. Jeg har sett folk som har brukt det, sier kvinnen.

FORBANNA: Leder for trafikkseksjonen ved Sentrum politistasjon, Jan Gunnar Bøe, er slett ikke fornøyd med maleren i Skottegaten

- Dette kan føre til en tragedie. Tenk om et eldre menneske går ut i denne overgangen hellig overbevist om at den er ekte? sier Bøe til NRK Hordaland.