Gå til sidens hovedinnhold

Lange køer på E39

Artikkelen er over 7 år gammel

Stengt vei etter et sprengningsuhell ga lange køer fra Åsane mot Knarvik. Deretter ble det mer kø i samme retning da en bil havarerte ved Hylkje.

Det er lange køer i begge retninger i Nordhordland. Køen står mot Isdalstø, gjennom hele Knarvik sentrum, og tilbake mot Bergen over Nordhordlandsbroen.

VEI VAR STENGT

Årsaken er at veien var stengt på Flatøy like før Hagelsundbroen i cirka en time. Veien er nå åpnet igjen, men det vil være en del etterslep.

– Det har vært sprenging i forbindelse med veiarbeid, og så har de sprengt litt for mye der. Det har kommet en del stein i veien, og det førte til at veien ble stengt, sier vaktleder Thore-Andree Halland ved Vegtrafikksentralen.

Veien stengte klokken 14, og åpnet igjen klokken 15.

BA har fått flere telefoner fra bilister som står fast i kø.

– Jeg har stått helt i ro i en halvtime, sier en tipser klokken 1445.

BILBERGING GA MER KØ

Behov for bilberging på Hylkje klokken 16 skapte ytterligere trøbbel i nordgående retning. Bilen ble stående i veien i nesten én time, blir BA fortalt, og skapte dermed mer kø i samme retning.

– Det er fortsatt køer, men det ser ut som om det begynner å gli i Eikåstunnelen nå, sier trafikkoperatør Svein Ivar Ellefsen til BA klokken 1620.

En time senere har det endelig ordnet seg. Klokken 1713 er det fortsatt en del kø på gamleveien ved Eikås, men ellers er det fri ferdel.

På det verste skal køen ha strukket seg helt til Ikea-bygget og den nye rundkjøringen i Åsane.

Det har også blitt meldt om noe kø i sørgående retning, fra Knarvik mot Åsane. Dette skal være av mindre omfang, etter det BA forstår.

Kommentarer til denne saken