Leder av Guds nåde

Artikkelen er over 14 år gammel

Forslaget om å velge ny leder i menigheten Levende ord møter motstand.

DEL

– Enevald Flåten fikk et gudegitt oppdrag med å lede denne menigheten. Styreleder Leif Jacobsen vil ikke høre snakk om å avsette lederen.

NÆRMEST UAVSETTELIG

For å møte kritikken har ledelsen i Levende Ord de siste dagene kommet med forslag til nye vedtekter og nytt styre. Men Flåten er gjort nærmest uavsettelig, og har fått dobbeltstemme i styret.

Han skal dessuten selv utpeke styremedlemmene, mens generalforsamlingen bare skal gi sin velsignelse.

– En menighet er en litt uvanlig organisasjon. Vi har troen på at en person har et kall, et oppdrag fra Gud, sier Jacobsen.

I likhet med de fleste andre i det nye styret i Levende Ord kommer han fra Flåtens aller nærmeste krets, og har vært en lojal støttespiller i årevis.

Levende Ords talsmenn, Bjørn Olav Hammerstad og Martin Smith-Gahrsen, har de siste dagene gått ut i avisen Vårt Land og stilt spørsmål ved om Enevald Flåten skal lede Levende Ord videre.

MÅ FALLE I SYND

Den nye styrelederen er helt uenig.

– Hvem som skal lede Levende Ord er overhodet ikke tema. Ifølge vedtektene må seniorpastoren misbruke sin stilling, for eksempel ved å begå underslag, eller ved at han faller i synd, for å bli avsatt, sier Jacobsen.

Les dagens BA her!

Artikkeltags