Legger ned BHG

Tirsdag bestemte fylkestinget seg for å legge ned den 108 år gamle skolen.

Tirsdag bestemte fylkestinget seg for å legge ned den 108 år gamle skolen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Elevene flytter til Amalie Skram.

DEL

Bjørgvin videregående skole, Bergen handelsgymnasium og Tanks videregående skole blir lagt ned.

Det vedtok et enstemmig fylkesting tirsdag. Nedleggingen skjer i forbindelse med at den nye Amalie Skram videregående skole åpner høsten 2014.

VILLE BEVARE BHG

Høyre fremmet forslag om ikke å legge ned BHG. De ville at studiespesialiteten skulle videreføres ved skolen i tre år. Forslaget fikk Høyres 17 stemmer og falt. Høyre gikk deretter subsidiært inn for nedlegging.

Siden juni har det pågått en kamp for å beholde Bergen Handelsgymnasium (BHG). Da foreslo Hordaland fylkeskommune å legge ned ti av fylkets 42 videregående skoler for å spare penger.

Bergen Venstre tok initiativ til å bevare BHG og fikk flertall for det i bystyret. Da saken kom opp i opplæringsutvalget i Hordaland fylkeskommune stemte Venstre likevel for nedlegging.

HELLER IKKE APS FORSLAG VANT FREM

I siste liten åpnet også Ap for å opprettholde BHG dersom de fikk Høyres støtte for å beholde Tanks-navnet.

– Vi fikk ikke flertall for vårt primære forslag om å etablere to sterke studiespesialiserende skoler i sentrum, ved å bygge på Katten og utvide tilbudet til syv paralleller i tillegg til å videreføre voksenopplæring. Derfor prøver vi nå å få på plass et subsidiært forslag med at BHG opprettholdes mot at Høyre støtter oss på Tanks-navnet, voksenopplæring som del av de ordinære skolene og større valgfrihet for ungdommer i indre Hordaland, sa gruppeleder i Ap Ruth Grung i en e-post til BA.

Heller ikke det forslaget fikk flertall i fylkestinget.

Lokalene til BHG blir nå omgjort til Voksenopplæringssenter.

Artikkeltags