Vinmonopolets ekspansjon i det sørlige Bergen er i en tidlig fase, men selskapet har allerede søkt Bergen kommune om å få godkjent en ny butikk på Lagunen.

TO UTSALG I FANA

Fra før av har Vinmonopolet et utsalg på Nesttun. Dette vil fortsette driften også etter at polutsalget i Rådal åpner.

– Dette er på et veldig tidlig stadium. Vi har ennå ikke fått på plass den eksakte lokaliseringen på Lagunen, og er i forhandlingsposisjon om dette, sier regiondirektør Bjørg Hatlem til BA.

Butikken på Nesttun er den det flasker seg mest for av butikkene til Vinmonopolet i Bergensområdet. 429 000 liter polvarer passere kassene her i årets seks første måneder.

– Vi har etablert oss mange nye steder de siste årene. Vi ønsker å være der det er mange folk. Nesttun har lenge trengt en avlastning. Det har de fått i form av Fyllingsdalen og Arna, sier Hatlem.

Og nå også Lagunen.

SLUTT I STRANDGATEN

Polet håper også å åpne en ny butikk et annet sted i den sørlige delen av Bergen til neste år.

– Vi ønsker å etablere oss på Sletten senter. Men det er også veldig tidlig i prosessen. Vi har ikke søkt kommunen ennå. Det betyr at vi legger ned en av filialene i sentrum. Mest sannsynlig vil det bli den i Strandgaten, men vi har ikke alt 100 prosent i boks ennå. De ansatte kjenner til det og vi har en intern diskusjon om dette, forteller Hatlem.

Butikken i Strandgaten er den av butikkene i Bergen kommune med minst omsetning målt i liter. Det ble solgt 143 000 liter polvarer her i første halvår 2004. Det er en nedgang på 7000 liter i forhold til samme periode i fjor.

De seks første månedene i år hadde de 13 polutsalgene i og rundt Bergen en vekst på 4,19 prosent i forhold til samme tid i fjor. 2,5 millioner liter øl, vin og brennevin ble solgt i denne perioden.

Størst omsetningsvekst hadde utsalgene i Fyllingsdalen, Knarvik og Askøy. Størst nedgang var det i sentrum og på Vestkanten. Forklaringen på det siste er at Vinmonopolet i år har åpnet utsalg på Sotra.