Lei av bossgebyr

- Jeg blir litt matt, sier Ove Erstad. Nå må han betale nok en regning på 500 kroner for brudd på huseiers renholdsplikt.

- Jeg blir litt matt, sier Ove Erstad. Nå må han betale nok en regning på 500 kroner for brudd på huseiers renholdsplikt. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Til tross for at Ove Erstad sjekker bosspannene sine hver dag, unngår han ikke gebyr fra bosspolitiet.

DEL

– Vi er tilhengere av en ren og pen by, for all del. Men det blir spesielt irriterende å få disse gebyrene når vi følger så godt med, sier Ove Erstad.

  • Nyheter

BA møter ham i Daniel Hansens gate like ved Grieghallen. Sammen med broren eier Erstad en leiegård der med ni leiligheter. De er stort sett bebodd av studenter.

Utenfor leiegården står det tre store bosspann. Nylig fikk Erstad nok en regning i posten fra Samferdselsetaten i kommunen. Dette fordi bosspolitiet hadde funnet en pose som sto på bakken ved siden av bosspannene.

– Det er andre som hiver boss her, klager Erstad.

– Hvordan vet dere det?

– Fordi vi har tatt folk i å gjøre det flere ganger. Hvis de har store poser de ikke får plass til i deres eget bossug for eksempel, hiver de det i nærmeste bosspann i stedet, forklarer han.

Men ikke alle gidder å åpne lokket når de skal hive ting.

– Det er dumt at folk fyller opp våre bosspann. Men enda verre er det når de setter det utenfor.

Det er nemlig da gebyrene havner i postkassen til Erstad.

BOSSPANNET TOMT

Huseieren viser frem det ferskeste gebyret fra kommunen. Vedlagt er også et bilde av bossposen som førte til regningen. Bildet er tatt 26. juli.

– Den dagen var spannene nesten helt tomme. Da er det ekstra irriterende at noen setter posen utenfor.

Beboerne i leiegården, samt huseierne, har sett seg nødt til å patruljere området rundt bosspannene en til to ganger for dagen.

– Det er kjedelig å måtte bruke så mye tid på dette. Men vi er nødt til å gjøre det. Vi kan jo ikke få 500 kroner i gebyr hver dag, poengterer han.

FUGLENE HAR FEST

I tillegg til å ha problemer med gebyr, er det også et problem at måsene koser seg med bosset som ikke blir hevet oppi spannet.

– Vi sjekket bosspannet 26. juli også. Men da var vi tydeligvis for sene. Bosspolitiet hadde vært der allerede klokken ni om morgenen, før vi hadde fått sjekket det. Jeg blir litt matt, sier han.

Til tross for at de daglig sjekker at det ikke ligger boss utenfor spannet, har de fått flere gebyr de siste to årene.

– Jeg lurer på om kommunen gir gebyr til seg selv når det ligger boss utenfor de kommunale bosspannene. Eller om de gir gebyr til BiR når det står poser utenfor bosspannene på miljøstasjonene deres, undrer han.

Artikkeltags