Brannvesenet og politiet rykket ut til Hans Hauges gate 1a.

Meldingen kom i 1240-tiden.

– Det er enormt med røyk med de to øverste etasjene. Fra fjerde og femte etasje velter det ut røyk fra vinduene. Ambulansene har kommet nå, sier et vitne på stedet til BA.

EVAKUERT: Bygningen ble evakuert, politiet har tatt hånd om en kvinne som skal ha oppholdt seg i leiligheten da brannen startet.

To personer ble evakuert, en fra leiligheten der det brant og en fra leiligheten over. En buss ble tilkalt for å ta seg av de evakuerte.

Flere ambulanser kom til stedet. En kvinne ble fraktet til Legevakten for sjekk etter at hun fikk i seg litt røyk.

Brannen ble meldt slukket klokken 1300.

– Det er for tidlig å si noe om hvordan brannen startet, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

KJELLER: Arvid Nordvik bor i etasjen over der det begynte å brenne i ettermiddag.

– Jeg var nede i kjelleren og hentet arbeidsklær. Da jeg kom ut var det full brannutrykning. I natt vet jeg ikke hvor jeg skal bo, sier Nordvik til BA.

Han tror likevel det meste av skadene er begrenset til leiligheten der brannen oppsto.

– Det er betong og gips mellom leilighetene, men hvorvidt det eventuelt er røyk-og vannskader i min leilighet, vet jeg ennå ikke noe om, sier Nordvik.

BA snakket med andre som bodde i blokken og ble evakuert etter brannen.

– Det er selvsagt dramatisk når slikt skjer, sa en mann i 30-årene som sprang ut uten ytterklær da blokken ble evakuert.

OVERTENT: Da brannmannskapene kom frem var leiligheten i fjerde etasje helt overtent.

– Det er vanskelig å si hvor brannen startet for da vi kom, brant det overalt. Foruten leiligheten i fjerde var det mye røyk i trappen og i leiligheten i femte etasje, sier fungerende brigadeleder i Bergen brannvesen, Kjell Jacobsen.

Det tok ikke lang tid før brannen var slukket.

– Utfordringen var at brannen var i fjerde etasje, men den var enkel å slukke, sier han.

Beboerne i fjerde og femte må finne annet husrom i kveld, mens de som bodde i første til tredje, kunne flytte tilbake i løpet av ettermiddagen.