Levende Ord latterliggjøres på ny nettside

Artikkelen er over 19 år gammel

Pastor Enevald Flåten i Levende Ord har fått en konkurrent. Han heter Flenevald Åten og er pastor i Svevende Ord. Flere tusen nordmenn har besøkt hjemmesidene til den nye menigheten, hvis eneste ideologi er å dumme ut originalen. For en uke siden ble sidene politianmeldt.

DEL
«Svevende Ord Bibelsenter er en spennende og eplekjekk menighet i stadig fremgang. Den ble grunnlagt av pastor Flenevald Åten, og har i dag nesten 20000 medlemmer. Dessverre kan vi ikke ta imot deg om du er feminist, homofil, rockemusiker, onanist, alenemor, fritenkende, sosialist eller noe lignende søppel!

Negere er velkommen hvis de er flink med trappevasken og ikke spiser for mye krydret mat. PS! Ta med kontanter, sjekkhefte eller minibankkort!».
Slik ønskes nettsurferne velkommen til Svevende Ord på. I løpet av få uker har de svært så omfattende og tydelig ironiske sidene fått kultstatus blant norske nettbrukere.

UKJENT IDENTITET
Den 7. desember hadde imidlertid en kristen kvinne fra Stavanger fått nok. Hun skrev inn til diskusjonsforumet på sidene og truet med politianmeldelse fordi hun mener innholdet kvalifiserer til gudsbespottelse. Responsen fra Svevende Ord kom kjapt:

– Det er ikke uvanlig at folk som ikke har noen toleranse overfor andre livssyn truer med både Helvete og statlige autoriteter med en gang de føler at noen ikke tar dem og Guden deres alvorlig.

Men alle innlegg fra Svevende Ords «medlemmer» er anonymisert. Ingen vet derfor hvem som har laget sidene, som er lagt ut fra en amerikansk server. Et par språklige formuleringer røper imidlertid at opphavsmennene kommer fra bergensområdet.

E-MAIL TIL GUD
Svevende Ord har sin egen anti-onani-skole der de detaljert beskriver hvordan medlemmene i menigheten klarer å sove med hendene over dynen hver natt. Videre gir de råd til nygifte kvinner og deres sex-liv. «Gi lite, gi sjelden, gi motstand!», råder Svevende Ord, som mener en gift kvinne bør kunne klare å redusere antall seksuelle samkvem med mannen til ett i måneden etter få år.

Via Svevende Ords internettsider kan du også sende en e-mail til Gud og gi tilbakemeldinger på skaperverket.
På sine internettsider har Levende Ord en webshop der besøkende kan kjøpe kristne bøker og kristen musikk.

Svevende Ord har også sin egen webshop, Fundamentalist Shop, men produktene er noe uvanlige;
«Streng Bestemor er en dukke i naturlig størrelse som hjelper deg med barnepasset. Dukken knirker ut flotte beskjeder som blan annet; «Satan spiser barn som ikke er snille» og «Hold hendene over dynen, din lille rotte».
Svevende Ord tilbyr også Erection Zapper, en liten ring til å feste rundt penisroten. Sensorer merker når brukeren er i ferd med å utvikle ereksjon, og et nivoltsbatteri gir fra seg et støt. Ereksjonen kveles ved fødselen.

Det kristne miljøet har ikke tatt imot Svevende Ord med åpne armer. På sidenes diskusjonsgruppe foregår en særdeles hissig debatt mellom kristne og ikke-kristne ungdommer om alt fra skaperverket til tungetale.

Artikkeltags