Lever dobbeltliv som mor og sexarbeider

Kvinnen fra Stavanger har de seneste tre årene jobbet som sexarbeider. Hun sier hun tjener mellom 50.000 og 60.000 kroner i måneden, og har i snitt cirka 80 oppdrag i måneden.

Kvinnen fra Stavanger har de seneste tre årene jobbet som sexarbeider. Hun sier hun tjener mellom 50.000 og 60.000 kroner i måneden, og har i snitt cirka 80 oppdrag i måneden. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stavanger-kvinnen (29) lever et vanlig familieliv på privaten. På si er hun sexarbeider og tjener 50–60.000 kroner i måneden.

DEL

Småbarnsmoren er fra Stavanger og lever et tilsynelatende normalt familieliv. Men på ettermiddagene og kveldene er hun sexarbeider på innemarkedet, skriver Rogalands Avis.

– Det har jeg vært de seneste tre årene. Jeg var fattig student, og trengte ekstra penger. Det passet meg siden jeg liker å treffe mennesker og er glad i sex og spenning. Det normale A4-livet blir for kjedelig, forteller hun til avisen.

I snitt har hun cirka 80 oppdrag i måneden.

– Det varierer fra et par ganger i uken til hver dag. Jeg har maks fire til fem kunder til dagen, sier hun.

Hun er snart ferdig med sin bachelorgrad relatert til barne- og ungdomsarbeid.

– I tillegg til studiet jobber jeg deltid i en annen jobb. Eskortepike er blitt en hobby og en ekstrajobb, sier hun.

Hennes samboer har ingenting imot at hun tilbyr menn seksuelle tjenester.

– Vi har vært sammen de seneste 13 årene. Han er veldig liberal og har ingen problemer med at jeg gjør dette, så lenge han vet at det kun er en jobb.

– IKKE PROSTITUERT

Sexarbeideren reiser ikke rundt til hoteller og privatadresser, hun tar kun imot kunder i en utleieleilighet i Stavanger-området.

– De må komme til meg, jeg vil ikke bli sett rundt forbi. Man må være veldig forsiktig, til nå har det gått veldig bra. Ingen har fattet mistanke. Første gang jeg gjorde dette var helt grusomt. «Hva holder jeg på med?», undret jeg. Moralen slo til, dette er galt. Men etter det var det noe som forandret seg. Jeg trivdes med det, og derfor fortsatte jeg.

Det er kun hennes samboer og andre sexarbeidere som vet om hennes dobbeltliv. Slik vil hun at det forblir.

– Ingen ville trodd det om meg. Moren min ville fått sjokk. Jeg lever jo et dobbeltliv. Som gledespike er jeg én person på «jobb», og en annen på privaten. Jeg går inn i en egen boble, og vil selvsagt at kunden skal være fornøyd når han går fra meg. Heldigvis klarer jeg å koble helt av fra den tilværelsen på privaten, det har kanskje noe å gjøre med at jeg har mye livserfaring og er en reflektert person, hevder hun.

– Ser du på deg selv som en prostituert?

– Nei, absolutt ikke. Det er et nedlatende ord. Jeg liker bedre gledespike. Selv ser jeg på meg selv som en hjelpepleier, som bidrar til at kundene får en bedre livskvalitet, sier hun.

– Hva gjør en gledespike?

– Alle typer seksuelle tjenester. Det kommer veldig an på hva kunden ønsker, sier hun.

FORRETNIGSMENN I OLJEN

Ifølge kvinnen er kundene fra 18 til 70 år. Flere av dem er faste kunder.

– Det blir litt som jungeltelegrafen, noen anbefaler meg videre. Mellom 70 og 80 prosent er gifte familiefedre. Det er veldig mange forretningsfolk i oljen. Noen får ikke sex hjemme, mens andre har koner som er syke. I noen tilfeller har jeg også vært ekteskapsrådgiver, trolig har jeg reddet flere forhold, mener hun.

Selv bryr hun seg ikke om det ryktet sexarbeidere har.

– Folk har et forvrengt bilde av hvordan det er. Men jeg skjønner at sexarbeidere har et slikt rykte på seg, mye skyldes nok de utenlandske gateprostituerte. Men det er noe helt annet på innemarkedet.

Kvinnen forteller at hun velger kundene sine med omhu.

– Det er jo mye «søppel» der ute. Jeg leser ofte mellom linjene på måten de skriver meldinger på eller snakker på, forteller hun.

BAKMENN

Hun sier hun tjener mellom 50.000 og 60.000 kroner i måneden. For en halvtime tar hun 1500 kroner, en time 2500 kroner og 10.000 kroner for en natt. Hun har nylig opprettet en privat, hemmelig bedrift for ikke å skape mistanke.

– Jeg må være veldig forsiktig, og har alltid mye kontanter, som jeg bruker til å fylle på gavekort. Det er helt klart pengene som lokker meg. Endelig slipper jeg å tenke på hvor mye ting koster og kan kjøpe det jeg ønsker, sier hun.

– De høye prisene er for å trekke unna mest mulig slibrige menn. De på gaten tar ikke fullt så mye, de er mer desperate. Men også på innemarkedet på nettet er det mange som bruker doble profiler, noen har opptil fem-seks annonser, forskjellige numre og andre bilder. Jeg får også inntrykk av at det er bakmenn bak flere, supplerer hun.

– Det er ingen bakmenn bak deg, altså?

– Nei, absolutt ikke. Dette er 100 prosent frivillig. Ingen norske har bakmenn, hevder sexarbeideren.

Selv kjenner hun til kun én annen norsk jente fra Stavanger-området som jobber som sexarbeider.

– Men jeg kjenner jo bare til de som har annonser på nettet, det kan være mange flere. Også flere er tilreisende. Ofte deler vi erfaringer med hverandre på et nettforum. Vi har blant annet en liste som vi deler over kunder som er useriøse og vulgære, som vi fraråder andre, sier hun.

– Har du vært utsatt for noen ubehagelige episoder?

– Det var en episode som satte en støkk i meg, han var svært dominerende. Men det gikk heldigvis fint, jeg har ikke vært utsatt for noen fæle episoder. Jeg har en god intuisjon når det kommer til hvem jeg skal treffe. Det er jo kundene som risikerer mye ved å komme til meg, men heldigvis har det gått bra.

– Får du selv noen seksuell nytelse av å ha samleie med kunder?

– Ja, av de faste kundene som vet hva de driver med. Man blir jo godt kjent med sine faste kunder. Men vi bruker alltid prevensjon, og jeg tester meg jevnlig.

29-åringen sier til RA at det ikke er noen rusmidler inne i bildet.

– Jeg bruker ikke narkotika av noe slag, kun noen glass alkohol i festlig lag.

BEDRE SELVTILLIT

Stavanger-kvinnen har også opplevd at noen av kundene er blitt betatt av henne.

– Selvtilliten min har helt klart økt betraktelig etter at jeg begynte som sexarbeider. Noen har blitt litt småbetatt av meg, men det er ikke gjensidig. Jeg ser ikke på noen av kundene mine som noe kjærestemateriell. Noen er svært hyggelige og attraktive, men ikke mer enn det.

Selv beskriver hun tilværelsen sin som travel og spennende.

– Jeg får oppleve mye som andre ikke får. Men det er selvsagt baksider og med det jeg gjør. Jeg tar jo en risiko når jeg treffer nye folk. Noen kunder er litt voldsomme, mens andre er mer tilbakeholdne.

– Kommer du noen gang til å fortelle til folk at du jobber som sexarbeider?

– Kanskje jeg røper det hvis jeg slutter. Det er muligens bedre å be om tilgivelse enn tillatelse, flirer hun.

Selv om hun snart er ferdig utdannet, har kvinnen foreløpig ingen planer om å slutte som sexarbeider.

– Jeg tjener jo mer på en halvtime som gledespike enn på en hel dag i en annen jobb. Dersom jeg skal slutte, må jeg i så fall finne en jobb der jeg tjener like mye. Men jeg kunne aldri ha levd av å være sexarbeider på heltid, jeg vil jo ha et litt normalt liv også. Livet som sexarbeider ville heller aldri ha passet inn eller blitt akseptert i det norske samfunnet, sier hun.

Samboeren sier han støtter kvinnen i jobben som sexarbeideren, mens organisasjonen Albertine mener jobben kan skape senvirkninger senere i livet.

– Når det gjelder prostitusjon over tid, sliter enkelte med opplevelser i kjølvannet av vold. Flere blir svært engstelige. Jeg har jobbet med dette over lengre tid, og i samtale med kvinner er det flere som sliter med senvirkninger som følge av blant annet brutte relasjoner og uheldige episoder. Det er mange forskjellige forhold som spiller inn, og det er veldig individuelt, sier Tove Guri Andersen i Albertine.

– Et fåtall klarer å fungere slik som ønsket og forventet etter prostitusjon, som de må ha med seg i bagasjen når de skal leve et normalt liv igjen, sier hun.

Les mer i Rogalands Avis.

Artikkeltags