Liker det rått

Heine Totland, Christine Guldbrandsen, Kjersti Berge og Anders Rogg i 4 stjerners middag denne uken på TVNorge.

Heine Totland, Christine Guldbrandsen, Kjersti Berge og Anders Rogg i 4 stjerners middag denne uken på TVNorge. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kjersti Berge gjør et kamskjellstunt i «4-stjerners middag».

DEL

«Kvinner på randen»s Kjersti Berge er ikke på randen på kjøkkenet. I TVNorges «4-stjerners middag» mandag serverer hun velprøvde retter til Christine Guldbrandsen, Heine Totland og Anders Rogg.

– Hvor erfaren er du som kokk?

– Jeg begynner å bli en gammel kjerring, og har laget mat i noen år. Jeg liker å lage mat, sier Berge.

– Men til hverdags er det mest mannen min som lager mat, innrømmer komikeren og sangeren.

Hun overrasker med å demonstrere turnringer på soverommet. Og imponerer med egen leverandør av kamskjell i kveldens program: Musiker Ole Hamre.

Elsker kamskjell

– Han er en ivrig dykker, forteller Berge, som lokker kollegaen til å steppe i dykkerdrakt på Fisketorget. De deler sansen for «havets gull».

– Jeg elsker kamskjell, og synes det er godt med rå fisk.

Det er ikke alle gjestene som er like glad i rå mat.

– Jeg er ikke hardcore sushifan, innrømmer Christine Guldbrandsen. Mens andre rundt bordet er fascinert av tang.

– Russetid

– Hvordan var det å være med i «4-stjerners middag»?

– Det var veldig koselig. Som å få russetiden på nytt. Mye fnising og mye champagne. Jeg har hørt at Ylvis har en vittig parodi på «4 stjerners midddag», den må jeg få sett, utbryter Kjersti Berge.

– Bare det å bli servert er deilig. Sånn sett var det en luksusuke.

– Hva er favorittretten din?

– Jeg er i det hele tatt veldig glad i mat. Jeg smaker på alt. Favorittene mine er sushi og raspeballer. Hvis jeg går ut og spiser, blir det ofte sushi. Du blir ikke så tung mett av den, synes Berge.

Ferden går til Christne Guldbrandsen i Bergen onsdag.

Artikkeltags