Gå til sidens hovedinnhold

– Lilleulv ble skutt med luftgevær på kloss hold

Artikkelen er over 7 år gammel

Veterinæren ved Dyreklinikken på Tertnes er rystet etter at de fant en kule i magen til den ett år gamle katten Lilleulv. – Det er ingen tvil. Noen må ha skutt ham på kloss hold med et luftgevær.

Det sier Hilde Grov ved Dyreklinikken på Tertnes.

Lilleulv (1,5) ble tatt med inn på klinikken fredag av eieren som var svært bekymret. Katten hadde vært ute på sin daglige tur i området Indre Arna, da den kom tilbake i dårlig forfatning.

– Den har vært slapp i tre dager. Det kom veldig plustelig, og eier lurte om på hva som har skjedd, forteller hun.

TRODDE DEN VAR PÅKJØRT

Eieren trodde kanskje at katten hadde blitt påkjørt, men veterinærene avdekket raskt at det var noe helt annet som hadde skjedd.

Grov forteller at de fant et tydelig kulehull på venstre side av magen når de undersøkte katten. De kunne også kjenne at kulen fortsatt lå i kroppen.

– Kulen har gått tvers gjennom buken og lå cirka ti centimeter inn i bløtvevet. Den er skutt på ganske kloss hold, kanskje en meter, sier veterinæren.

Etter å ha kikket nærmere på kulen, tror hun våpenet må ha vært et luftgevær.

Lilleulv ble operert fredag, og kulen er nå ute. Katten blir likevel fortsatt observert nøye.

– Katten har det egentlig greit. Vi har tatt blodprøver og urinprøver av den for å sjekke at indre organer ikke har fått skade. Kulen har ligget der i tre dager, og vi kan ikke utelukke skader på tarmene. Foreløpig er det heldigvis ingenting som tyder på det.

FLERE SAKER

I fjor skrev BA om katten Purrina som ble funnet med skuddskader i Åmundsdalen i Åsane.

Katten døde, og saken ble anmeldt til politiet.

– Ser dere ofte katter som er skadet med våpen?

– Det kommer inn slike pasienter med jevne mellomrom. Ikke hvert år heldigvis, men det er veldig trist når det skjer, sier Grov.

– Det kan oppstå dødelige skader når en katt blir truffet av en slik kile. Treffer du årer eller organer kan døde skje enten akutt eller senere. En bukinfeksjon kan for eksempel være svært farlig.

Kommentarer til denne saken