Gå til sidens hovedinnhold

Frigir navnet på omkommet fridykker

Artikkelen er over 3 år gammel

Faren lette og søkte etter sønnen i over en time.

Det var Trond Ivar Steine Børve (19) fra Ullensvang kommune i Hordaland som omkom under fridykking i Lindås kommune søndag.

Navnet kan i samråd med hans familie frigis til media, skriver politiet i en pressemelding.

Stor aksjon

Søndag formiddag ble en ung, mannlig fridykker meldt savnet, etter at han ikke kom opp igjen etter et dykk i Lurefjorden, i området ved Engholmen og Ådnøyna i Lindås kommune.

– Det er en fridykker som er meldt savnet. Han skal angivelig ikke ha kommet opp igjen etter dykk, fortalte Andreas Bull, redningsleder ved Hovedredningssentralen, til BA da aksjonen pågikk.

Det var faren som meldte mannen savnet klokken 1139. Da skal han ha vært savnet siden 1015-tiden.

– Han hadde ikke mulighet til å varsle der. Så han søkte selv og lette etter sønnen sin, før han måtte til land for å varsle oss. Dermed gikk det litt lang tid, forteller Bull.

Saken fortsetter under bildet.

 

Hovedredningssentralen iverksatte en omfattende redningsaksjon, med helikopter, båter, dykkere, hundepatrulje og andre redningsmannskaper, samt flere frivillige. Nærmeste redningsbåt, var kun ti minutter unna.

– Det var en omfattende aksjon. Området var ikke så stort, men her var det viktig å bruke dykkere, båter og helikopter, forteller redningslederen.

Funnet omkommet

Klokken 1323 ble det meldt om et funn av en død person. Det var brannvesenets dykkere som fant ham, ikke langt fra stedet han ble meldt savnet fra.

Hovedredningssentralen bekrefter at det er den savnede som er funnet omkommet.

Bull forteller at de ikke har noen informasjon om hvorvidt den unge mannen hadde erfaring med dykking eller ikke.

– Men ut ifra det vi har fått beskrevet er dette et vanlig sted å dykke.

 

TIPS OSS E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044