Det var like etter klokken 1400 at politiet i Hordaland meldte om en trafikkulykke mellom tre biler på fylkesvei 57 ved Lindåsvegen i Kjevikdalen.

Totalt syv personer ble skadet i ulykken.

En fastklemt

Ulykken har skjedd i 80-sonen på en rett strekning. En av bilene kom over i motgående kjørefelt og kolliderte front mot front med en personbil. Ytterligere en personbil er involvert i ulykken.

Alle nødetatene rykket ut til stedet etter at de ble varslet om ulykken. Brannvesenet måtte frigjøre en av de skadde personene fra vraket.

– Tre personer er sendt til Haukeland med alvorlige skader. Skadeomfanget for disse er fremdeles uavklart, sa innsatsleder Ivar Kvant til Avisa Nordhordland klokken 1500.

En av de som ble sendt til Haukeland sykehus var den 39 år gamle kvinnen, som ifølge en pressemelding fra sykehuset senere samme ettermiddag, nå er kritisk skadet. En annen kvinne, også hun 39 år, er alvorlig skadet.

Tilstanden til den tredje personen som ble fraktet til sykehus er foreløpig ikke kjent.

Ytterligere fire personer ble sendt til legevakt.

Svært glatt på stedet

Ifølge politiets operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen skal det være svært glatt på stedet.

– Politiet er på stedet hvor de har foretatt avhør, tatt oppmålinger og bilder av ulykkesstedet. Veien er nå delvis stengt, og det er manuell trafikkdirigering. Alle tre bilene må fjernes av bilberger, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til BA etter ulykken.

Klokken 1700 var det fortsatt manuell dirigering, etter at bilbergingsbilen fikk tekniske problemer med å få fjernet bilene.

Veien ble åpnet for fri ferdsel klokken 1720.

Mandag melder Helse Bergen at den 39 år gamle kvinnens tilstand er nedgradert fra kritisk til alvorlig skadd.