I komitémøtet forrige uke gikk en tydelig presset Lisbeth Iversen (KrF) ut og sa at det var ikke bare på Strax-huset at romfolket og andre hjemløse skulle få dusje. Det skulle også gjelde på LAR-kontoret i Håkonsgaten i sentrum.

Nå viser det seg at LAR-kontoret likevel ikke har noen dusj som kan brukes. Det skriver BT på sine nettsider torsdag kveld.

JOBBER MED ENDA EN AVKLARING

Venstres gruppeleder, Erlend Horn, forteller til BA at han sammen med leder for helsekomitéen, Siw-Anita Lien (Ap) skulle besøke LAR-kontoret i dag.

– Byråd Lisbeth Iversens rådgiver ringte meg for å si at LAR-kontoret i Håkonsgaten ikke var et reelt alternativ da de ikke har noen ordenlig dusj der. Derfor ble besøket avlyst, sier Horn.

Rådgiver Tor Andrè Ljosland, bekrefter til BT at LAR-kontoret i sentrum ikke lenger er aktuelt, og at byrådet jobbet med en avklaring.

– UTTALER SEG I PANIKK

Det gjør opposisjonspolitikerne opprørt.

– De sender ut veldig forvirrende signaler. Det virker som om byråd Lisbeth Iversen nærmest uttaler seg i panikk. Hun har i alle fall ikke gjort jobben sin når hun foreslår et lokale som ikke kan brukes. Det er veldig spesielt, sier Horn.

Han mener Strax-huset er en svært dårlig løsning og at det opprinnelige forslaget om at å la de romfolket og de hjemløse dusje i Sentralbadet er det beste.

– FARSE

– Saken er blitt en farse. Det byrådet burde gjort var å gå i dialog med frivillige organisasjoner som Røde Kors, Kirkens Bymisjon og Robin Hood-huset. Sammen tror jeg de hadde klart å få på plass en løsning som er mye bedre enn de som hittil har blitt kastet frem, sier Lien.