Fly til og fra OSL, TRD og SVG er innstilt. BGO går fri

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ferierende er rammet av 18 kansellerte Norwegian-fly lørdag. Bergen lufthavn har foreløpig ingen kansellereringer.

DEL

Mens tusenvis av nordmenn er i ferd med å starte ferien, fører mannskapsmangel hos Norwegian til at selskapet må kansellere en rekke avganger.

Det rammer de ferierende hardt ettersom det i høysesongen både er vanskelig og dyrt å få booket om og bestilt nye billetter.

Les også: Cheerleadere krasjlandet på EM-matten etter turbulent reise

Avganger til populære feriedestinasjoner som Bulgaria, Kroatia, Kypros og Spania er kansellert lørdag, både fra Oslo, Værnes og Stavanger, skriver VG.

Mannskapsmangel

Ifølge Avinors reiseoversikt har Norwegian innstilt minst 18 avganger til utlandet og innenlands lørdag, melder NRK.

– Hvordan har det seg at fly til og fra lufthavnene i Oslo, Trondheim og Stavanger er innstilt, mens Bergen lufthavn ikke har innstilte fly lørdag?

– Grunnen til at enkelte ruter har flere kanselleringer enn andre kommer blant annet an på hvordan rutene er satt opp med mannskap, svarer pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til BA.

Det betyr ikke at Norwegian er bedre bemannet på ruter til og fra Bergen enn de tre andre største flyplassene i Norge. Det er heller snakk om tilfeldigheter, understreker hun.

– Eksempelvis kan det være snakk om faktorer som akutt sykdom. Hvis en pilot som for eksempel har blitt satt opp til å fly Oslo-Trondheim flere ganger blir akutt syk, så går det ut over disse rutene, sier Mannion.

– Ikke så bra vi kunne ønske

En rekke avganger til og fra Flesland har vel å merke vært rammet av mindre eller større forsinkelser lørdag. 

Norwegian kan ikke si noe om hvordan situasjonen vil være de kommende dagene, og om det blir innstilte fly også søndag og mandag. De har heller ikke full oversikt over hvor mange passasjerer som er berørt.

– Punktlighet er svært viktig for oss og vil gjøre alt vi kan for å operere i henhold til oppsatt ruteplan. Til tross for dette kan uforutsette ting oppstå. Vi beklager på det sterkeste overfor passasjerer som har blitt berørt av forsinkelser og kanselleringer, og vi gjør så godt vi kan for å ivareta disse passasjerene på best mulig måte, sier Mannion.

– Vi har funnet ulike alternativer til berørte passasjerer, og noen har valgt å finne egne alternativer. Dessverre er det mange fulle fly både hos oss og andre selskaper i sommerperioden, så alternativet vi kan tilby er dessverre ikke så bra som vi skulle ønske, sier pressekontakt Linda Olsen hos Norwegian Olsen til NRK.

Rettigheter

Som flypassasjer har man rett til å bli tatt vare på av flyselskapet ved forsinkelser. Dette inkluderer blant annet mat og drikke, penger og hotellopphold. Hvis flyet er forsinket i over fem timer, regnes dette som en innstilling.

Ved kanselleringer har man rett til ombooking eller pengene tilbake. Hvis man bookes om til en flyging som skjer for eksempel dagen etter, har man krav på både hotellovernatting og transport til og fra flyplassen.

Hvor mye man har krav på, avhenger av type billett og reiseavstand. Forbrukerrådet har utarbeidet en egen flyrettighetskalkulator til bruk for passasjerer i slike tilfeller.

Artikkeltags