Magnus brukte fem timer med tog til Voss

Magnus Pihlstrøm sitter på bussen på vei tilbake til Bergen i stedet for på toget på vei til Geilo.

Magnus Pihlstrøm sitter på bussen på vei tilbake til Bergen i stedet for på toget på vei til Geilo. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Da gadd han ikke mer, og returnerte til Bergen. En halvtime senere begynte togene å gå igjen.

DEL

Det har vært store problemer på Bergensbanen mandag. Det har gått tre ras på strekningen Arna-Voss, og det har vært problemer med strømtilførselen mellom Myrkdal og Hallingskeid.

  • Nyheter

KOM TIL VOSS PÅ FEM TIMER

Dette førte til at Magnus Pihlstrøm (21) og andre som skulle reise med toget fra Bergen klokken 1558 2. juledag, ikke var kommet lenger enn til Voss over fem timer senere.

– Jeg valgte å dra tilbake til Bergen, sier han til BA.no i 2200-tiden. Han sitter på bussen mot byen igjen, og synes det er litt kjipt at juleferien hos bekjente på Geilo ryker.

– Alternativet var å vente på toget, og vi fikk beskjed om at det kunne gå en stund utover natten før vi fikk vite noe mer, forklarer han.

I 2240-tiden sier imidlertid kommunikasjonsrådgiver i NSB Jeanette Fagerli-Quaino til BA.no at strømmen er tilbake på strekningen mellom Myrkdal og Hallingskeid.

– Vi setter opp ekstratog til Oslo for å få fraktet de passasjerene som har ventet mange timer på Voss, dit de skal, forklarer hun.

KAN FÅ REFUNDERT BILLETTEN

Hun anslår at mellom 200 og 250 personer har ventet i timevis, og for dem som har gjort som Pihlstrøm og reist tilbake til Bergen, anbefaler hun å gå inn på NSB sine nettsider.

– Det kan være de vil få hele eller deler av billettprisen refundert, forklarer hun.

For Pihlstrøm er uansett juleferieturen til Geilo avlyst.

– Vi sjekket togene, og det ser ut som det er utsolgt i morgen, sier han, og forklarer at han mener opplegget virker lite profesjonelt.

– Jeg var på togstasjonen kvart på fire. Den første bussen gikk cirka 1615, og vi fikk beskjed om at den neste bussen skulle komme om ti minutter. Etter ti minutter sa de at den var fem minutter forsinket, men vi kom oss ikke av gårde før nærmere 1700, påpeker han.

Pihlstrøm er oppgitt over at NSB ikke ga beskjed om problemene før passasjerene satt seg på bussen i Bergen.

– Da kunne vi valgt å bli igjen, sier 21-åringen, som skal tilbringe resten av juleferien i Bergen.

Artikkeltags