«Mamma, jeg har blitt voldtatt av tre menn»

I denne trappen skal studenten ha blitt voldtatt.

I denne trappen skal studenten ha blitt voldtatt. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Foreldrene på Østlandet fikk skrekktelefon fra studentdatter i Bergen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Kvinnen i 20-årene ringte til sin mor fra voldtektsmottaket på legevakten morgenen 19. august i fjor. To menn er tiltalt for å ha voldtatt henne i trappen ved teateret natten i forveien.

I retten har kvinnen fortalt at hun ble holdt fast av «mange hender», og politiet trodde først det kunne dreie seg om tre gjerningsmenn. Etter å ha gått gjennom overvåkningsmateriale etterlyste de to mistenkte.

Tirsdag ble overvåkingsvideoene vist i retten.

KJEMPET MOT TÅRENE

Kvinnens mor kjempet mot tårene da hun fortalte om telefonsamtalen fra datteren.

«Mamma, jeg har blitt overfalt og voldtatt av tre menn. Jeg hadde ikke sjangs», skal datteren ha fortalt moren på telefonen.

Kvinnen varslet selv politiet klokken 0408. Hun viste politiet til stedet, og ble fraktet til voldtektsmottaket. Noen timer senere ringte hun hjem og fortalte hva hun hadde opplevd.

– Hun var så redd, og prøvde å snakke dem til fornuft. Det er typisk henne å snakke for å løse en situasjon. Hun sa «nei», og at hun skulle anmelde dem for voldtekt. Hun skjønner ikke hvorfor de ikke hørte på henne, sa moren.

– FØLTE SEG TRYGG FØR DETTE

Av venner beskrives kvinnen som en glad og sosial studievenninne. BA har tidligere skrevet at flere studenter fra kvinnens miljø ved Universitetet i Bergen følger rettssaken. Flere av dem måtte tørke tårer da moren vitnet.

Den unge kvinnen har selv fortalt i retten at hun sa «nei» flere ganger, og at hun til slutt ga opp å kjempe mot mennene.

– Hun opplevde en overmakt som var helt umulig for henne, sa moren.

Moren fortalte av datteren trivdes godt som student i Bergen frem til denne augustnatten.

– Hun følte seg så trygg i Bergen. Etter dette ville hun bare hjem, sa moren.

Voldtekten skapte mye frykt i studentmiljøet.

Artikkeltags