Mange av landets minibanker ute av drift

Halvparten av landets minibanker er ute av drift søndag kveld.

Halvparten av landets minibanker er ute av drift søndag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Også flere nettbanker er rammet.

DEL

Problemene skyldes en maskinvarefeil hos systemleverandøren Evry, skriver Stavanger Aftenblad.

Problemene gjelder blant annet kundene i DNB, Sparebank 1, Gjensidige og Skandiabanken, skriver Nettavisen.

– Vi leverer ulike systemer til forskjellige banker, så problemene kan oppleves ulikt, avhengig av hvor man er bankkunde. Noen kommer inn på nettbanken, andre har tilgang med mindre funksjonalitet, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry til Stavanger Aftenblad.

BETALINGSTERMINALER VIRKER

Alle minibanker som Evry sørger for drift av, er ute av drift. Kortterminaler i kiosker og butikker virker med systemet BankAxept, men her kan folk med kredittkort oppleve problemer, opplyser Remman til NTB.

– Vi har funnet feilen og satt alle kluter til sammen med vår leverandør. Arbeidet pågår for fullt, men jeg tør ikke love noe tidspunkt, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

DNB, Norges største bank, har deler av sitt system fra Evry.

– Det er problemer med bruk av våre kort i andres minibanker, men våre kunder kan bruke kan bruke kortet i våre egne minibanker. Nettbanken er ustabil. Noen får logget seg på, andre ikke, forteller Midteide til NTB.

Ifølge VG begynte problemene å melde seg allerede ved 14-tiden søndag. Problemene med kredittkort gjelder for den del med norske kort i utlandet også, ifølge avisen.

BA.no har prøvd flere minibanker i Bergen sentrum. Noen plasser får man satt inn kortet og tastet kode, men deretter kommer kortet i retur.

På Narvesen på Torgallmenningen får man beskjed om at «Vi beklager, minibanken er midlertidig stengt».

Artikkeltags