– Mange elever vil mangle bygg til høsten

Fungerende rektor ved Ny Krohnborg skole, Sverre Færevåg.

Fungerende rektor ved Ny Krohnborg skole, Sverre Færevåg. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Rektor ved Ny Krohnborg etterlyser informasjon fra kommunen.

DEL

Ny Krohnborg skole er forsinket. Rektor tror forsinkelsen gjør at mange elever vil mangle skolebygg til høsten.

– Vi får ingen informasjon fra kommunen. Det eneste jeg vet er at vi ikke får flytte inn før i midten av august. Vi har både barnehagebarn og elever som starter opp i begynnelsen av august. Hvor skal de gjøre av seg? Dersom vi ikke kan flytte fra Gamle Ulriken rakner hele skolekabalen, sier fungerende rektor Sverre Færevaag.

Ny Krohnborg skole skulle stå klar 20. juni, men blir trolig ikke ferdig før 15. august. Det betyr at verken elever eller barnehagebarn har en plass å være de første ukene.

DOMINOEFFEKT

Dersom elever og barnehagebarn fortsatt må være på Gamle Ulriken skole, har ikke elevene ved Landås skole klasserom. Landås skole er som kjent stengt. Dersom ikke elevene ved Landås skole får plass ved Gamle Ulriken, må de fortsette på de tre skolene de går nå. Det vil si Kringlebotn, Seljedalen og Skjold. Blir Landås-elevene værende på Skjold skole, er det ikke plass til de syv klassene fra Ulsmåg som skal inn på Skjold fra skolestart. De skal ut fra Ulsmåg skole som skal rives.

Kommunens fremdriftsplan for bergensskolene krever at mange brikker må falle på plass, og de må falle på plass samtidig. Tidspresset er stramt og fremdriften bør helst gå på skinner.

Onsdag ble det klart at brakkebygget som skal erstatte Møhlenpris skole ikke er klart før tidligst i oktober. Heller ikke Nattland sine brakker blir klare til skolestart. I tillegg er klasserom på Varden og Søreide stengt.

BEKYMREDE FORELDRE

Rektor ved Landås skole, Børje Helander, sier at det er mye som er usikkert, men at de håper på at Gamle Ulriken er klar til å ta imot Landås-elever til høsten.

Også ved Ulsmåg skole hersker det usikkerhet om de får brakkene sine til skolestart.

Løsningen for elevene og barnehagebarna ved Nykrohnborg kan bli et sambrukshus oppe i Løvstakksiden, men det er foreløpig uklart om dette kan brukes.

ADVART MOT FORSINKELSER

– Vi har advart mot forsinkelser. Det ser ut som skolekabalen ikke vil gå opp, og det helt uakseptabelt. Byrådet skylder på leverandørene, men dette handler egentlig om dårlig planlegging, Hvorfor er det slik at flere tusen elever må gå inn i sommeren med en uavklart situasjon om hvordan skolehverdagen deres blir, sier skolepolitisk talsmann i Ap, Pål Hafstad Thorsen.

Onsdag gikk han ut i BT og truet med mistillit mot øverste politiske ansvarlige for kommunens bygg, finansbyråd Liv Røssland (Frp).

VELDIG TIDSPRESS

Kommunaldirektør Anne-Marit Presterud sier at skolekabalen vil gå opp. – Vi har en løsning for elevene og barnehagebarna på Ny Krohnborg.

Hun forsikrer BA om at Ny Krohnborg skole skal stå klar til skolestart.

– Det er en liten usikkerhet om skolen blir klar til begynnelsen av august da SFO og barnehagen starter opp. Vi har sett på et sambrukslokale som kanskje kan egne seg. Men ingenting er avklart, understreker hun.

Presterud kan ikke svare på hva som skjer med brakkene ved Ulsmåg skole, men sier at det var et møte med leverandør torsdag. Hun forstår at foreldre er utålmodige og ønsker svar, men forsikrer BA om at de vil finne gode løsninger.

– Vi jobber hele tiden under et veldig tidspress. Det er mye som er lovet når det gjelder utbedringer av skolebygg. Mange ønsker svar før vi har et svar å gi. Jeg håper folk har forståelse for dette.

– Er kommunen flinke nok til å informere rektor og foreldre om hva som skjer?

– Vi kan alltid bli flinkere.

Artikkeltags