Gå til sidens hovedinnhold

Mann funnet død

Artikkelen er over 9 år gammel

Funnet livløs i en tank på Bergensmeieriet

Politiet, ambulanse og brannvesenet rykket ut i 0945-tiden mandag.

– Meldingen inn til oss gikk på at en mann var funnet livløs i en tank, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr ved Hordaland politidistrikt.

LIVREDDENDE

Brannvesenet kom til stedet for å lufte ut eventuelt gass.

– Min innsatsleder på stedet forteller at de nå har startet livreddende førstehjelp på mannen, sier Lentføhr til BA.no i 1005-tiden.

Like før klokken 1100 meldingen om at mannen (35) døde. Han ble gitt behandling på stedet, men livet sto ikke til å redde.

– Han ble funnet ved en tank som normalt sett brukes til juice-produksjon. Vi vet ikke om det er et illebefinnende eller en ulykke. Mannen var alene på jobb da ulykken skjedde, sier innsatsleder Bård Tore Norheim i politiet.

– IKKE ULYKKE

– Vi antar at mannen har fått et illebefinnende. Det er ikke noe som tyder på at det er en ulykke. Men det blir opp til politiet å etterforske, sier meierisjef Sigbjørn Vik til BA.no.

– Han skulle rengjøre en tank, og ble funnet ved tanken av en sjåfør. Sjåføren forsøkte gjenoppliving, og varslet nødsentralen, sier Vik.

– Det er en veldig trist og tung dag i Bergen i dag. Vi har hatt allmøte for de ansatte, og de tar meldingen med stor sorg, forteller Olav Håland, kommunikasjonssjef i Tine Vest, til NTB.

TAKTISK

Brannvakten i Bergen opplyser til BA.no at det trolig ikke dreier seg om en gasslekkasje.

– Så langt har de konstatert at det har vært oksygenmangel i tanken, sier vaktoperatør Jarle Skår ved Brannvakten.

Politiet starter nå taktisk og teknisk etterforskning etter dødsfallet.

– Først og fremst må de pårørende varsles. Siden mannen ble funnet i arbeidsklær og var på jobb, blir også Arbeidstilsynet varslet.

TIPS OSSE-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044