Gå til sidens hovedinnhold

Martin Scorsese avlyser Bergen

Artikkelen er over 7 år gammel

Verdens kanskje største filmregissør, Martin Scorsese, hadde planer om å filme Jo Nesbøs «Snømannen» i Oslo og Bergen. Det kommer ikke til å skje.

Legenden bak «Taxidriver», «Den rasende oksen», «Mafiabrødre», Oscar-vinner «The Departed» og den kommende storfilmen «The Wolf of Wall Street», er juryformann på den internasjonale filmfestivalen i Marrakech.

I den forbindelse var han med å hylle skandinavisk film under en stor seremoni i festivalpalasset, blant annet med de norske regissørene Bent Hamer, Pål Sletaune og Jens Lien til stede på scenen. Samt skandinaviske stjerner som Mads Mikkelsen og Noomi Rapace.

Etterpå var det fest på et lokalt palass – og der traff BAs utsendte filmlegenden i den innerste delen av VIP-avdelingen.

Vi pratet selvfølgelig om «Snømannen», noe han ikke har gjort til noen norsk journalist tidligere. For det ville vært en verdensensasjon om filmen hadde blitt skutt i Norge.

-Beklager, men jeg har ingen kapasitet til å regissere «Snømannen». Men jeg skal være produsent. Og blir tett på prosjektet, sier han entusiastisk til BA.

BA vet at Scorsese og produsenter fra Working Title i London planla en tur til Oslo og Bergen sist vinter for å se på ulike locations. Deler av Jo Nesbøs bestselger finner sted i Bergen – blant annet en vital scene på Ulriken, og i utgangspunktet ville den utenlandske storproduksjonen bruke Norge som David Fincher brukte Stockholm og Sverige i sin versjon av «The Girl With The Dragon Tattoo».

-Jeg må beklage der også, men vi har flyttet filmen fra Norge til Midtvesten i USA. Av praktiske grunner. Men jeg skulle gjerne filmet i Norge.

-Etter sigende skulle du møte Jo Nesbø i høst?

-Riktig. Men jeg avsluttet klippingen av «The Wolf of Wall Street» (med Leonardo DiCaprio, om det utrolige jappelivet til børshaien Jordan Belfort på 80-tallet) bokstavelig talt for fem dager siden, så jeg har ikke hatt tid til å møte ham. Men det kommer til å skje. Jeg er stor fan av boken, påstår Scorsese vennlig.

Han har timeplanen full fremover. Først skal han gjøre «Silence», en film om to jesuittprester på 1600-tallet. Og så skal han gjenforenes med Robert De Niro i gangsterfilmen «The Irishman».

-Derfor måtte jeg la «Snømannen» gå. Men jeg skal følge godt med, lover han.

BA har sendt en epost til produsent Working Title, men de har ikke svart på henvendelsen.

Kommentarer til denne saken