Det var i begynnelsen av mai at Mattilsynet var påSmilefjes-tilsynhos Una Restauranter på Bryggen.

De var ikke fornøyd med det de fant, og stengte kjøkkenet på flekken.

Blant tingene de påpekte er:

  • En del utstyr som var tydelig skittent. Ifølge ansatt var dette utstyr som var vasket og klart til bruk. Eksempler: kniv på knivmagnet, skjærefjøl i tre, plastbakker.
  • Det ble observert fluer i kjøkkenet nede. Fluelampe var slått av.
  • Håndvasken i kjøkken nede var ikke tilkoblet vann (slange var påkoblet). Det manglet såpe og papir ved håndvasken. Ved håndvasken i kjøkken oppe manglet det tørkepapir.
  • Det var matsøl i flere kjøleskuffer og kjølebenk. Det var også matsøl i plastbakker og på gulv på frys.

Feilmerket gluten

Dagen etter ba restauranten om et nytt tilsyn, med sikte på å få åpne kjøkkenet.

Mattilsynet mente imidlertid at det fortsatt var ting som måtte utbedres før de kunne gå med på det. Først på andre oppfølgingstilsyn ga de grønt lys til at restauranten kunne åpne kjøkkenet sitt.

Førsteinspektør i Mattilsynet Ragnhild Fismen sier til BA at det forekommer med jevne mellomrom at de må gå på to oppfølgingstilsyn før en restaurant får lov å åpne kjøkkenet igjen

– Det er en del som er veldig ivrige etter å få åpne, men når vi først har stengt må alt være på stell før restauranten får åpne igjen.

Hun understreker at det skal mye til før Mattilsynet stenger et kjøkken med umiddelbar virkning.

– Da er det ikke bare litt skittent. Når vi stenger, er det fordi det er helsefare, sier førsteinspektøren.

UNA restauranter har fortsatt et pålegg som de ikke har utbedret. De må sørge for at allergenmerkingen på menyen er korrekt.

– Det skal stå hvilke allergener rettene inneholder. På UNA sin meny sto det at en rett som inneholder hvete var glutenfri, og det kan være alvorlig dersom noen med glutenallergi bestiller den, sier Fismen.

Se flere nyheter fra Bergen sentrum her.

– Smilet på plass snart

Daglig leder for UNA restauranter Alayan Alaa erkjenner at det var skittent da Mattilsynet kom på tilsyn, men sier at de ikke er enig i stengingsvedtaket.

– Det var ikke vasket ordentlig kvelden før. Det er selvsagt ikke bra, men det var ikke helsefare. Vi var litt uheldig, sier Alaa.

Han forteller at de benyttet anledningen til å vaske restauranten fra topp til tå, og at det nå er både gullende rent og helt trygt å spise der.

– Allergimerkingen var en feil, som vi var i ferd med å rette opp i før Mattilsynet kom.

Han forteller at de rett etter helgen skal sende inn bekreftelsen på at det er ordnet opp i.

– Vi satser på å ha et smilefjes på plass i løpet av neste uke, sier han.

BA Faceboook-plug in