Måtte kjempe for Sivs eiendeler

Artikkelen er over 18 år gammel

– Jeg føler meg tråkket på. Først året etter at Siv Inger (16) døde fikk faren utlevert hennes personlige eiendeler. Nå politianmelder Bengt Moberg barnevernet.

DEL
I september i fjor døde Siv Inger Moberg av en overdose mens hun var under barnevernet i Bergen sin omsorg. Kritikken haglet mot barnevernet etter dødsfallet.

– Det siste året etter min datters død har vært forferdelig. Jeg føler meg dårlig behandlet, og rett og slett tråkket på av det offentlige i Bergen, sier den 59 år gamle svensken til BA.

EIENDELER
Han har lenge prøvd å få utlevert Siv Ingers private eiendeler, men har møtt motbør på grunn av rot og kommunikasjonssvikt mellom forskjellige etater. Først torsdag, over et år etter dødsfallet, fikk han datterens eiendeler tilsendt.

Pakken inneholdt Siv Ingers klær, sko, ryggsekk, ridestøvler og mobiltelefon, samt dagboken.

Bydelsdirektør Ågot Himle i Årstad, der Siv Inger var under omsorg vet ikke årsaken til at det tok så lang tid før Moberg fikk utlevert datterens eiendeler.

– Jeg skal undersøke saken når jeg kommer på jobb mandag, sier Himle.

Bengt Moberg sier han advarte de ansvarlige mot at den manisk-depressive datteren kunne skade seg selv, uten at noe ble gjort.

Han har søkt om fri rettshjelp hos Fylkesmannen i Hordaland, men fikk avslag. Begrunnelsen var at Fylkesmannen ikke har kompetanse til å behandle slike saker.

Han har tidligere varslet at han vil politianmelde barnevernet, nå kommer den.

– Mandag leverer jeg inn politianmeldelse mot Landås sosialkontor. Jeg mener de har skyld i min datters bortgang, sier Bengt Moberg til BA.

TVANGSPLASSERT
Siv Inger var tvangsplassert på det Ungplan-drevne Lunde Bofellesskap i Telemark. Hun ville imidlertid være nærmere sin tidligere fosterfamilie i Bergen, og rømte stadig vekk fra institusjonen. Samtidig var det ledig plass på Øvsttunsenteret i Bergen.

– Jeg har bladd litt i dagboken hennes. Hun hadde det vanskelig. Hvorfor fikk hun ikke nødvendig hjelp, er spørsmålet faren stiller seg.

Bydelsdirektør i Årstad Ågot Himle sier det er et hypotetisk spørsmål om barnevernet kunne ha gjort noe for å forhindre dødsfallet.

– Vi får ta anmeldelsen som den kommer. Det er ikke første gang en offentlig institusjon blir politianmeldt, kommenterer bydelsdirektøren.

Artikkeltags