Mattilsynet raser mot henleggelse

Her kaster BTV-reporter Leo Ajkic katten Susie ut fra terrassen til Kjersti Berge. Nå er anmeldelsene mot ham henlagt, men blir påklaget.
Kattepinen fortsetter.

Her kaster BTV-reporter Leo Ajkic katten Susie ut fra terrassen til Kjersti Berge. Nå er anmeldelsene mot ham henlagt, men blir påklaget. Kattepinen fortsetter. Foto:

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

BTV-reporter Leo Ajkic kastet en katt ut fra en terrasse. Tross politianmeldelser og seerstorm vil ikke etterforske saken.

DEL

Nå raser Mattilsynet, som anmeldte både Leo Ajkic, produksjonsselskapet bak innslaget og BTV ved sjefredaktør Einar Hålien, mot politiets avgjørelse og klager til Statsadvokaten.

- Vi fikk et brev der det sto at det ikke var kapasitet til å etterforske saken. Vi mener det er en helt feil avgjørelse, sier veterinær Per-Arne Ludvigsen i Mattilsynet i Bergen til BA.

KRØP TIL KORSET
Kattekastingen skapte storm etter at den ble vist i en «hjemme hos»-reportasje hos Kjersti Berge i mars.

Etter først å ha nektet for at kastingen var kritikkverdig, krøp mediehuset Bergens Tidende til korset og beklaget det hele ved nyhetsredaktør Anne Gjerde.

- Dette var en respektløs og uverdig opptreden. Det spiller mindre rolle om katten ble skadet eller ikke. Dyr skal ikke behandles på denne måten og vi må bare beklage at dette ble gjort, sa Gjerde.

Før det hadde allerede mediehusets eget leserombud levert flengende kritikk mot hendelsen.

- Det vil sette en presedens om denne saken blir henlagt. Hva skjer neste gang noen gjør noe slikt med en katt, spør Per-Arne Ludvigsen.

Veterinæren er godt fornøyd med at publikum reagerte så kraftig. BTs egne lesere skrev over 500 illsinte innlegg mot kastingen.

- GÅR IKKE AN
Leo Ajkic forsvarte seg med at han hadde sjekket høyden utenfor terrassen på forhånd, og at katten ikke ble skadet.

- Det spiller jo ingen rolle. På TV ser det jo ut som katten blir kastet ut fra stor høyde. Det går ikke an å håndtere dyr på den måten, sier Ludvigsen.

Merethe Mikkelsen og organisasjonen Kattens Vern anmeldte også kattekastingen.

- Vi er ikke overrasket over henleggelsen. Erfaringen viser at det offentlige ikke prioriterer saker der dyr blir mishandlet, sier hun til BA.

Artikkeltags